Sorting by

×

Hadházy lerántja a leplet a külhoni elhalálozottak -legyen könnyű nekik a föld!- szavazásának sumák-lehetőségéről!

A választás közeledtével -már sokkal előbb kellett volna- sokak fejében összeáll a kép, miként lehet párszáz- ezer sumák vokshoz jutni. Hadházy Ákos független képviselő fontos dologra bukkant, amiben a választási iroda reakciója is megerősítette.

A Választási Iroda elismerte: a határon túlról levélben szavazók listáján több mint 15 ezer halott is lehet, akik helyett sajnos a buzgó fideszes aktivisták minden további nélkül el tudják küldeni levélben a szavazatokat.

-írta közösségi oldalán Hadházy.

Adatok mögött….

“Az Iroda ugyanis megküldte számomra, hogy

hány elhunyt határon túli honfitársunkat jelentettek ki a szavazásra jogosultak közül. 2018 és 2021 között négy év alatt összesen 3085 főt.

Ezzel szemben 2018-ban 378 445 regisztrált szavazó volt.

Ha tudjuk azt, hogy Magyarországon évente 1000 főből 13-15 ember hal meg, akkor könnyen kiszámolható, hogy a határon túli regisztrált választók közül négy év alatt elhunytak száma minimum 20 ezer körül lehet.

Ehhez képest csak 3000 honfitársunkat törölték a nyilvántartásból. A többiek címére ugyanúgy kiküldik a leveleket, mintha élnének és hozzátartozóik minden további nélkül szavazhatnak is helyettük.

Megkérdeztem a Választási Irodát, hogy mit szándékoznak tenni

ez ellen – a választásokat eleve komolytalanná tevő – anomália ellen, de a válasz egyáltalán nem megnyugtató.

Beadtak egy törvényjavaslatot arról, hogy aki több választáson inaktív, azt töröljék a rendszerből.

Ez egyrészt semmit nem oldana meg, de úgy látom, a Fidesz nem is fogadta el a módosítást. Másrészt állítólag kiadtak egyszer valami közleményt, hogy jó lenne lejelenteni az elhunytakat.

A halottak helyett szavazás természetesen nem a legnagyobb volumenű választási csalás lesz

(Ennél sokkal nagyobb jelentőségű, hogy az állami rádióban és televízióban az ellenzék egyszerűen nem jelenhet meg, vagy az, hogy a kormány évek óta sok tízmilliárdból kampányol hirdetésekben nyíltan a Fidesznek.) Viszont

kiélezett helyzetben pár ezer szavazat is dönthet egy mandátum és így akár az egész választás sorsáról.

Arról nem is beszélve, hogy ha egyetlen halott borítékát sem küldenék vissza, a jelenség akkor is befolyásolhatja a végeredményt azzal, hogy nem tudjuk, mennyi pontosan az összes szavazásra jogosult állampolgár – ez pedig extrém esetben szintén megváltoztathatja az eredményt

Ez is jól mutatja, mennyire abszurd a Fidesz által diktált választási rendszer.

Az ellenzék ismét elfogadta ezeket a játékszabályokat, hogy jól tette-e, az április 3-án kiderül. Most egyetlen dolgot tehetünk:

csinálni kell a dolgunkat, szórólapozni, pultozni, plakátolni, majd szavazatokat számolni kell.”

A kommentekből….

“Olyan, mint a havazás…Lehetett tudni előre, hogy választások lesznek. Ezeket az ügyeket kellett volna nyomatni, felderíteni ezerrel levakarhatatlanul”

“Ezek összekeverik a szolidaritást a megvesztegetéssel és a lefizetéssel! Van képük hozzá adni és nem visszautasítani! Mocsok haszonszerző mindegyik különösen ez a “kétszikű” aki a román kormányban komoly tisztségviselő és minden lehetősége meg van az ottani érvényesülésre, de hát “kéz-kezet mos”!?? Ezt ketten kicsiben játsszák nem kevésért, de otthon valójában súlytalan!”

“Az egész levélszavazást el kell törölni és főképp a határon túliak szavazását!”

“Tisztelt Uram, csak azt szeretnèm kérdezni, ha nem jelentik be, hogy a szavazásra jogosult elhunyt, akkor az esetleges járandósságukat is utalják nekik (nyugdíj)? Vagy esetleg az egy külön rendszer?”

“Ki kell követelni , hogy azonnal frissítsek a listákat, de itthon is. A ķormanyhivatal és Fidesz altal küldött levelek simán kiküldesre kerülnek 1-2 éve elhunytaknak is itthon , fel kell kérni a lakossagot , hogy jelentse”

“Az, hogy elismerte a választási iroda, hogy tömegével halottak is szavazhatnak. Nyílt beismerése a csalásnak!”

“A román hatóságokkal kellene egyeztetni! Népesség nyilvántartás valószínűleg náluk is létezik.”

“Azzal együtt, hogy ez egy komoly veszély, önmagukban ezek a számok nem sokat jelentenek. Azt ugyanis nem tudjuk, hogy a regisztrált szavazók kor eloszlása egyezik-e a magyarországi lakosságéval (illetve sejtjük, hogy nem). Hogy egy extrém példát mondjak, ha a határon túliak közül a 20 évesek a legaktívabb szavazó réteg, akkor nem valószínű, hogy 1-1,5% meghal évente. Kár ezt a fontos kérdést ilyen béna matekkal hitelteleníteni!”

Kapcsolódó

 

Hadházy lerántja a leplet a külhoni elhalálozottak -legyen könnyű nekik a föld!- szavazásáról!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.