Hadházy Mesterházynak: egy friss felmérés szerint a fővárosban épp annyian támogatják pártját, mint a Kétfarkú Kutyákat

Vita alakult ki Hadházy Ákos és Mesterházy Attila képviselők között. A tárgya az, hogy “érdemes-e a parlamentben üldögélnie az ellenzéknek és olyan módosító indítványokat beadni százával a költségvetéshez, amelyeket a fideszes képviselők el sem olvasnak, csak leszavaznak”.

Hadházy szerint….

A kormány a 800- ból 0 ellenzéki módosítót fogadott el, feleslegesnek az ellenzék parlamenti munkája.

Mesterházy álláspontja….

Az ATV Start című műsorában kifejtette:

“….a független képviselő teljesen téved. Az, hogy egy költségvetési módosításnál nem fogadják el az ellenzéki verziót, egy nyugati demokrációban is előfordul.

Az ellenzék mindig javaslatokkal, hol kritikusabb, hol konstruktívabb hozzászólásokkal tudja megmutatni a választópolgároknak, hogy mit gondolnak az ország vezetéséről.

Egy független képviselő mozgástere sokkal kisebb, de meg kell érteni, nem a parlament bojkottja hozza a támogatást – ez a munkahelyük, ha más nem végzi el a munkáját, akkor nem kap fizetést.

Hadházy viszontválasza….

“Mesterházy Attila képviselő úr szerint én „teljesen tévedek”, amikor azt mondom, nem a parlamentben kellene üldögélnie az ellenzéknek. Tisztelettel hadd jegyezzem meg, szerintem ő van tévedésben. Ráadásul

felmondja a fideszes mantrát arról, hogy az ülésterem a mi munkahelyünk, ezért ott kellene ülnünk.

Szerintem teljesen felesleges olyan módosító indítványokat beadni százával a költségvetéshez, amelyeket a fideszes képviselők el sem olvasnak, csak leszavaznak. Az ellenzéknek kint az utcán, az emberek közt lenne munkája, de mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan látja el a feladatait. Arra azért felhívnám a képviselő úr figyelmét, hogy a

pártját egy friss felmérés szerint a fővárosban épp annyian támogatják, mint a Kétfarkú Kutyákat, vagyis a választók nem biztos, hogy egyetértenek vele a parlamenti munka fontosságágában.”

Áder János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük