Sorting by

×

Hatalmas gyomros Orbánnak – Így látják ők

Orbán Viktor ép ésszel felfogadhatatlan összeget költ, miből másból, állami pénzből politikájának tengeren túli, értsd USA népszerűsítésére. Az eredmény legalábbis kétarcú, hiszen a jobbos sajtó tapsol ugyan neki, de például a nagy tekintélyű CNN legutóbb is  beleszállt a magyar miniszterelnökbe.

Orbán és a választás

Van mitől tartania Magyarország miniszterelnökének az áprilisi parlamenti választáson az újonnan egyesült ellenzék részéről. Hat párt félreteszi politikai nézeteltéréseit, hogy közösen induljanak a koalíciós vezető, Márki-Zay Péter által “korrupt diktatúrának” nevezett miniszterelnök ellen.

Orbánék már 2018-ban is a hivatalban lévő elnöki előnyét kihasználva az ismétlődő gerrymandering,( választókerületek manipulációja) szavazathamisítás és egyéb taktikákkal megváltoztatták a választások eredményét, legalábbis egyes kritikusaik szerint.

Választási pénzszórás

Míg Orbán gazdasági  könnyítésekkel (adókedvezményekkel, nyugdíj- és béremelésekkel) szólítja meg a választókat, a világjárvány által fűtött infláció és nyomor idején kiemelkedik a vagyon koncentrációja cimborái között, beleértve az uniós szerződéseket is. Orbán kormányszóvivője, Kovács Zoltánnem is olyan régen  a CNN-nek hárította ezeket a vádakat , mondván, hogy ilyen esetekben “a bíróságok döntenek”.

Pandémi elkenve

A közegészségügyi adatok átláthatóságának hiánya sem kelt bizalmat Magyarország iránt, sem a határain belül, sem azokon túl.. Magyarországnak nincs hivatalos Covid-19-transzeparens  statisztikai adatsora  a trendekről és a földrajzi bontásokról (noha van hivatalos kormányzati honlapja, amely tartalmazza a napi haláleseteket és fertőzéseket), és a sajtószabadsággal kapcsolatos szigorítások is megnehezítik a világjárványról való tudósítást. Lehet, hogy Orbán az amerikai GOP kedvence, de a pártok a magyar ellenzéki pártok eddig példátlan szövetsége ennek ellentmondani látszik. Mostanában a Magyarországról érkező tárgyilagos híradások szinte kivétel nélkül Orbán a tekintélyének hanyatlásáról beszélnek-

írta meg a CNN-en Ruth Ben-Ghiat.

(Kép: Cseri László)

Kapcsolódó

Orbán

átver

Egy hozzászólás itt: “Hatalmas gyomros Orbánnak – Így látják ők

  • 2022.02.03 - 16:04
    Közvetlen hivatkozás

    Kong Elements 70 cm háthossz 104 has XXL esőkabátot keresek a kutyámnak. Tudom kicsi a divat most , de én maradi vagyok ebben is.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.