Hatalmas indulatot gerjesztett a KSH-adat, miszerint egy rendőr bruttó 500.000 felett keres!

Még a vezető beosztásúak körében is a jól keresők között vannak a miniszterek, államtitkárok és képviselők – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) különböző foglalkozások átlagkeresetére vonatkozó adataiból. A sportfoglalkozásúak is a rendszer legmegbecsültebb tagjai közé tartoznak bruttó 1,3 milliós átlagkeresetükkel.

A KSH szerint egy rendőr 545, egy börtönőr 475, egy tűzoltó 459 ezer forint bruttó bért kap

Az egyetemen, főiskolán oktatók keresete tavaly 567 481 forint volt átlagosan, míg a középiskolai tanároké 415 396, a segédápolóké 355 ezer, a szakápolóké 448, a felsőfokú végzettségű szakápolóké pedig 566 ezer volt a KSH szerint. amelyeket a 24.hu ismertetett.

Pár hónapja frissítette foglalkozás szintű keresetstatisztikáját a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

A Zsaruellátó Facebook oldalon a hozzászólások alapjaiban cáfolják a hivatali optimizmust, kérdés, ha ez az adat ennyire fals, mit gondoljunk a többiről?

“Igen! Ez valóban így van! Ausztriában. Euróban. A többi csak mese…”

“Én még 6 középértéket tanultam az iskolában. Már régen volt, lehet igaz sem volt. Ezek a medián, módusz, négyzetes közép, számtani közép, mértani közép és a harmonikus közép. Bármely számhalmaz esetén meg lehet ezen középértékeket határozni, de teljesen más lesz az értékük. Más és más dologra jók. A fenti cikkben lévő például arra, hogy árnyalja a képet a több száz legalacsonyabb rendőri fizetést (br. 230-250?) És a cirka 60-65 fő csúcsot kapó (1,5-1,9millió) összevetésében.”

“Ezek a számok teljes mértékben megfelelnek a valóságnak!tűzoltó keresi a 450 ezret csak nem találja még 3 állással sem!”

“Ugye ez vicc? Habár annak oltári sz@r lenne……”

“Nem mindneki bírja következmények nélkül az apranxot hubertussal bevenni….”

“Mint a mesében…… aztán boldogan éltek míg…. éhen nem haltak….”

“Nagyon ildomos lenne, ha befejeznék ezt a ellentét hangolást az átlagolásukkal! Ugyanis leszarom az átlagot,csak az érdekel,hogy akik teljesítenek és nem csak reklámoznak, na azoknak mennyire telik a megélhetésre! S pont nem érdekel az, hogy a főgórék mennyire jól tudnak élni a végrehajtók vállán! Igaz érdekel, mert az ő fizetésüket sokallom! Tehát senki se érdekel a okoskodó firkász átlagolása, de még a KSH átlagolása se érdekel, csak az, hogy mennyi van a zsebembe, vagy nincs!”

“A KSH szerint! A KSH szerint az átlagbér is bruttó 440”
“Gondolom ez 3 havi bér… mert az úgy hihető. Sajnos…”

“Nem is tudtam, hogy a Ha-ho-ta című vicckiadványt a KSH adja ki”

“Az a kevés vezető nem kereshet rosszul ha így felhúzza az átlagot. Azért ezen meglepődtem.”

“Ha plafon leszakadásos baleset történik, eszembe fog jutni eme hiteles cikk írója….”

Kapcsolódó

 

Hatalmas indulatot gerjesztett a KSH-adat, miszerint egy rendőr bruttó 500 felett keres!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük