Kerítésen innenKiemelt hírek

Hatalmas indulatot gerjesztett a KSH-adat, miszerint egy rendőr bruttó 500.000 felett keres!

Berágtak az átvert mozdonyvezetők, sztrájkot terveznek!

Még a vezető beosztásúak körében is a jól keresők között vannak a miniszterek, államtitkárok és képviselők – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) különböző foglalkozások átlagkeresetére vonatkozó adataiból. A sportfoglalkozásúak is a rendszer legmegbecsültebb tagjai közé tartoznak bruttó 1,3 milliós átlagkeresetükkel.

A KSH szerint egy rendőr 545, egy börtönőr 475, egy tűzoltó 459 ezer forint bruttó bért kap

Az egyetemen, főiskolán oktatók keresete tavaly 567 481 forint volt átlagosan, míg a középiskolai tanároké 415 396, a segédápolóké 355 ezer, a szakápolóké 448, a felsőfokú végzettségű szakápolóké pedig 566 ezer volt a KSH szerint. amelyeket a 24.hu ismertetett.

Pár hónapja frissítette foglalkozás szintű keresetstatisztikáját a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

A Zsaruellátó Facebook oldalon a hozzászólások alapjaiban cáfolják a hivatali optimizmust, kérdés, ha ez az adat ennyire fals, mit gondoljunk a többiről?

“Igen! Ez valóban így van! Ausztriában. Euróban. A többi csak mese…”

“Én még 6 középértéket tanultam az iskolában. Már régen volt, lehet igaz sem volt. Ezek a medián, módusz, négyzetes közép, számtani közép, mértani közép és a harmonikus közép. Bármely számhalmaz esetén meg lehet ezen középértékeket határozni, de teljesen más lesz az értékük. Más és más dologra jók. A fenti cikkben lévő például arra, hogy árnyalja a képet a több száz legalacsonyabb rendőri fizetést (br. 230-250?) És a cirka 60-65 fő csúcsot kapó (1,5-1,9millió) összevetésében.”

“Ezek a számok teljes mértékben megfelelnek a valóságnak!tűzoltó keresi a 450 ezret csak nem találja még 3 állással sem!”

“Ugye ez vicc? Habár annak oltári sz@r lenne……”

“Nem mindneki bírja következmények nélkül az apranxot hubertussal bevenni….”

“Mint a mesében…… aztán boldogan éltek míg…. éhen nem haltak….”

“Nagyon ildomos lenne, ha befejeznék ezt a ellentét hangolást az átlagolásukkal! Ugyanis leszarom az átlagot,csak az érdekel,hogy akik teljesítenek és nem csak reklámoznak, na azoknak mennyire telik a megélhetésre! S pont nem érdekel az, hogy a főgórék mennyire jól tudnak élni a végrehajtók vállán! Igaz érdekel, mert az ő fizetésüket sokallom! Tehát senki se érdekel a okoskodó firkász átlagolása, de még a KSH átlagolása se érdekel, csak az, hogy mennyi van a zsebembe, vagy nincs!”

“A KSH szerint! A KSH szerint az átlagbér is bruttó 440”
“Gondolom ez 3 havi bér… mert az úgy hihető. Sajnos…”

“Nem is tudtam, hogy a Ha-ho-ta című vicckiadványt a KSH adja ki”

“Az a kevés vezető nem kereshet rosszul ha így felhúzza az átlagot. Azért ezen meglepődtem.”

“Ha plafon leszakadásos baleset történik, eszembe fog jutni eme hiteles cikk írója….”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Hatalmas indulatot gerjesztett a KSH-adat, miszerint egy rendőr bruttó 500 felett keres!

Szólj hozzá!