Hatalmas tűz tombol egy debreceni cégnél - Városi Kurír

Sorting by

×

Hatalmas tűz tombol egy debreceni cégnél

Óriási tűz keletkezett egy Debrecen-Bánk határában lévő műanyaggyártó vállalat telephelyén hétfő délelőtt – értesült a Hajdú Online. A katasztrófavédelem egységei nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Hirdetés

A tűz elterjedt

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, egy 500 négyzetméteres raktár gyulladt ki, a tűz egy másik épületre, valamint az aljnövényzetre is átterjedt. A debreceni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték meg az oltást. A Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a környéken. Az egészségre káros mértékben nem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben – tudatták.

A HAON debreceni hír portál jelenti:

Kollégánk a helyszínen megtudta, az 500 négyzetméteres raktárépület teljes egészében megsemmisült. A hőtermelés és a szél miatt a tűz előbb az aljnövényzetre terjedt át, majd a szomszédos épületre is, amelyben gázpalackokat tároltak. Úgy tudjuk, három palack felrobbant. A katasztrófavédelem legfrissebb tájékoztatása szerint tizenhárom vízsugárral, két vízágyúval és egy létrasugárral sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos erdőre és a környékbeli épületekre.

A változó szélirány nehezíti az oltást

Az oltásban több mint hatvan tűzoltó vesz részt tizenhét járművel, ott vannak a lángok megfékezésénél a debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a nyíradonyi és a püspökladányi hivatásos egységek, valamint a debreceni önkéntes tűzoltók is. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A változó szélirány nehezítette a katasztrófavédelem munkáját, ezért plusz víztartályt kellett bevetni.

Petis László, a műanyaggyár tulajdonosának fia azt nyilatkozta, a raktárban főként műanyag termékeket tároltak, főként virágládákat, rekeszeket és edényeket. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet, a következő napokat a károk felmérésével és kármentesítéssel töltik. Mint elmondta, személyi sérülés szerencsére nem történt, a személyzetet azonnal kimenekítették.

Forrás: HAON

(Ez történt ma eddig!)

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.