A Vadászati kiállítás is alakul, szervezhetik az "érdeklődő tömeget"! - Helyén a 10 tonnás Totem! - Városi Kurír

Sorting by

×

A Vadászati kiállítás is alakul, szervezhetik az “érdeklődő tömeget”! – Helyén a 10 tonnás Totem!

Még javában zajlik az Eucharisztikus Kongresszus és az “érdeklődő fiatalok” begyűjtése a beígért hatalmas látogatottsághoz és máris itt az új fergeteges érdeklődésre számot tartó gigarendezvény egyik attrakciójának helyretételéről szóló hír: a Totem névre hallgató agancs-monstrum a helyére került. Hát kell ennél jobb hír szombat reggelre?

Hirdetés

16,5 méter magas, 20 méter hosszú és ugyanolyan széles, bőgő szarvasbikafej

Elszállították a Hungexpo területére a Vadászati és Természeti Világkiállítás bejáratához készült 16,5 méter magas, 20 méter hosszú és ugyanolyan széles, bőgő szarvasbikafejet ábrázoló alkotást.

A hullajtott agancsokból álló installáció a világkiállítás szimbolikus bejárataként megtestesíti a nemzet egységét, a természet sajátos körforgását és azt az összefogást, amelyet a magyar vadászok tanúsítottak

– ezt Kovács Zoltán, az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos mondta a szobor elszállítása előtt az azt készítő a képzőművész műhelyében. Hozzátette, hogy öt tonna agancs állami erdőgazdaságokból származik, a többi részét pedig felajánlásokból vadásztársaságok gyűjtötték össze. Elmondta azt is, hogy a Hungexpo területén hat csarnokban állandó kiállítások, két csarnokban pedig kereskedelmi kiállítások várják majd a látogatókat – írja az MTI.

Totem

Szőke Gábor Miklós szobrász kiemelte, hogy csapatával több mint egy éve dolgoznak a szobron, amelyen az ember és természet kapcsolata organikusan jelenik meg. A mű a Totem címet kapta, amellyel a művész magyar identitást meghatározó csodaszarvas-legendához nyúlt vissza.

„Soha nem dolgoztam még olyan anyaggal, amelyből nincs két egyforma a világon. Itt minden egyes agancs önálló műalkotás, amelynek meg kellett találni a megfelelő helyét”

– hangsúlyozta, kiemelve, a szobor az ország egész területén felelhető állatok agancsaiból épül fel, amelyeket erős acélszerkezetre rögzítettek. Nagy munkával járt a váz statikai megtervezése és kivitelezése, a rozsdamentes acélszerkezetet saját maguk gyártottak le, mintegy ötvenen dolgoztak a szobor létrehozásában

Az alkotást szombatra virradóra rendőri felvezetéssel szállították a Hungexpóra.

(Fotó: Facebook)

Forrás

Kapcsolódó

 

A Vadászati kiállítás is alakul - helyén a 10 tonnás Totem!
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A Vadászati kiállítás is alakul, szervezhetik az “érdeklődő tömeget”! – Helyén a 10 tonnás Totem!

  • 2021.09.11 - 10:45
    Közvetlen hivatkozás

    Miért van erre szükségünk? Erre a vadászati izére? Mikor fog megtérülni ez a 70 milliárd? A büdös életben soha. Hol van még egy ilyen ország, ahol százmilliárdokat sz@rhat el a miniszterelnök, és a helyettese, ki-ki a saját hobbijára? Hogy ezek nem szégyellik magukat?
    Stadion stadion hátán, milliós fizetések a fociban, az egészségügyi dolgozók meg a belüket dolgozzák ki szaré-húgyé. Szégyen ránknézve, hogy még mindig tűrjük ezt a maffia-bandát. A románok is tökösebbek, mint mi, ők legalább el tudták zavarni a korrupt, aljas kormányukat.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.