Hétfő – Gulyás – rendkívüli bejelentés – címszavakban a napi kormányüzenet – Frissítve!

Pártunk és kormányunk rászokott, hogy “rendkívüli bejelent”, hét nem múlik el nélküle. Legutóbb szerdán állt ki a Gulyás-Szentkirályi páros eggyel, aminek lényege a krumpli-tojás ársapka bevezetése volt.

“Rendes” bejelentés mikorra várható?

“Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentést tesz”

– adott ki meghívót pár órával az esemény előtt a Miniszterelnökség. A rendkívüli bejelentést

pontban negyed egyre hirdették meg a budai Karmelita Kolostorba.

Hogy mit fog bejelenteni a politikus, arról semmilyen részletet nem közöltek.

Latolgatás….

A múlt héten beszámoltunk róla, hogy szerdán elterjedt Palkovics László lemondásának híre. A sajtóhírekre a Miniszterelnökség közleményben reagált, azt írták:

“a kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.”

Frissítve!

Gulyás Gergely hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy

strukturális változtatást hajtanak végre, önálló energiaminisztérium alakul, feladata az energiapolitika egységes irányítása lesz, ezért az Energiahivatal hatásköreinek többségét az új tárca veszi át. A minisztériumot Lantos Csaba fogja vezetni, aki december elsejétől vállalja a feladatot. Palkovics László lemondását elfogadta Orbán Viktor, a távozó tárcavezető azzal indokolt, hogy egységes portfólióként tekint a tárcára, az önálló minisztérium megalakulását követően nem vállalja a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetését.

A miniszter megköszönte Palkovics László munkáját, és elmondta: a felsőoktatásban, a járműiparban és a védelemiparban lesz feladata. Az eddigi minisztérium megszűnik, feladatait szétosztják több miniszter között.

Budapest, 2022. november 14. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. november 14-én. A miniszter bejelentette, hogy önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány. Közölte azt is: Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását elfogadta a kormányfõ. MTI/Kovács Tamás

Gulyás Gergely azt is elárulta, hogy

a paksi beruházás az uniós szabályok miatt nem kerülhet a tárcához.

Kicsoda Lantos Csaba?

Az Első Yard, a Pénzcentrum podcastsorozatának ötödik adásában Lantos Csaba befektető, a ’90-es évek legfontosabb hazai befektetési bankjának, a Creditanstalt volt vezetője, az OTP Bank korábbi vezérigazgató-helyettese volt a vendégünk. A februári epizód a leendő energetikai minisztérium vezetőjéről szól. A ma már befektetőként dolgozó Lantos Csaba 1962. január 28-án született, majd pedig Hódmezővásárhelyen és Nyíregyházán nőtt fel.

“Egyik ágon a nagyszüleim meghaltak a világháborúban, úgyhogy ott a jóapám árva gyerekként nőtt fel, a másik ágon meg kulákok voltak”

– mondta el Lantos Csaba az Első Yardban – írta a penzcentrum.hu.