Hiszen tálaltam nektek Tállait is!

Mondja, mi a gondja? Sokallja tán az államtitkárokat és helyetteseiket? Vagy a kormány és miniszteri biztosok számával nem elégedett? Esetleg havi jövedelmüket irigyli? A lojalitást, a feltétlen hűséget dotálni kell, nyalással együtt.

Ez a hatalom stabilitásának egyik elengedhetetlen feltétele.

Ezért tálaltam Tállait is, az újjá szervezendő adóhatóság élére, hogy továbbra is elégedettek legyenek káderpolitikámmal. Én bírom őt, mert odaadó, hűséges és elkötelezett, nem csak politikánk iránt, de irántam is, ami ugyebár nem egy utolsó szempont manapság, amikor vannak, akik átigazolnak tőlünk jobbra állókhoz, másba ennek kapcsán már bele sem merek gondolni.

Pintér szerint is

Bandi egy gondolkodás nélküli végrehajtó, jobbat nem is találhatnék erre a posztra. A BM önkormányzati államtitkáraként bizonyította mindezt, de aki a parlamenti közvetítéseket is figyelemmel kíséri, az maga is meggyőződhetett személyesen minderről. Ő a megfelelő ember, aki válthatta Kitiltott Ildikót, mert rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amivel ő, ráadásul még férfi is, ami ugyebár Németh Zsolt szerint sem megvetendő.

Amikor megajándékozott a Puskás Öcsivel együtt vagyok festménnyel, egészen elérzékenyültem. Akkor vált bizonyossá bennem, hogy ő az én emberem. Jó a kép, egészen élethű vagyok rajta és az elrendezése is megfelel az ízlésemnek, elvégre Öcsi sem volt annyira magas termetű. A keret minősége nem érdekes, azt majd kicseréltetem földimmel és ezermesteremmel, Lőrinccel, aki már meg is ígérte, hogy segít ebben.

Ha én egyszer valakit kiválasztok fontos posztra káderként, az akkor ki is van választva rendesen. Annak feltétel nélküli megbízhatóságához kétség nem férhet. Annak szolgalelkűségéről, papagájkommunikációs képességéről, csicskavénájáról nem csak én, de nagyszámú, közpénzen fizetett belső szakértőim is meggyőződhettek.

Aki nem beszél angolul

A parlamenti hozzászólások számát egyébként is magasan vezette egy ideig Bandi. Ékes szókincskészlete, mezőkövesdi hanghordozása maradandó élményben részesített mindnyájunkat. Ami pedig különösen jó benyomást tett bennem, az nem más, hogy a sajtó kényes kérdéseire is mindig frappánsan tudott válaszolni.

Emlékeztetnék arra az esetre, amikor az ATV rosszindulatú érdeklődésére, hogy mi a véleménye arról, miszerint Vida Ildikó nem beszél angolul, Bandi szellemesen azt válaszolta, hogy

“Magyarországon a magyar nyelv törvényei szerint adóznak, tehát alapvetően a magyar nyelvet kell ismernie”.

Meg is gratuláltam érte!

És még azzal is belopta magát a szívembe Bandi, amikor nyilvánvalóvá tette anno minden önkormányzat felé, hogy csak azok számíthatnak majd uniós támogatásokra, akik nem az ellenzékre szavaznak, jóllehet ez evidencia volt akkor már mindenki számára. Naná, hogy ilyesmire odafigyel az ember, kik azok, akik vele tartanak, és kik azok, akik nem.

Gőgről és gyűlölségről

Különösen emlékezetes marad számomra a 2011. évi Szent István napi ünnepi beszéd a Belügyminisztériumban, ahol Bandi a nekem oly kedves alábbi szavakat mondta:

„ Minden munkánk során azonban szem előtt kell tartanunk azt a Szent István-i intelmet, amely szerint semmi sem emel fel, csakis az alázat, és semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség. Tehát okosan, mértéktartóan, megfontolva kell haladnunk, irányítanunk.”

Mindenki láthatja, ehhez tartom magamat azóta is.

Azért még erre az egészre alszom egyet, aztán majd meglátom, NAV ide, NAV oda, Mezőkövesd azért mégsem Buda! És egyébként is nix ugri bugri! Amikor felébredtem Tállai már nem volt elnök, mandátuma lejárt. Hogy mit hoz majd a Sors? Ki tudja. Új elnököt, az már biztos!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük