Sorting by

×

Hol bukkant fel Felcsút neve? Sosem találná ki!

Ha valaki leül a tévéje elé a világ bármely pontján megnézni a jövő évi Giro d’Italia három magyarországi szakaszát, kénytelen-kelletlen benézhet majd Orbán miniszterelnök szülőfalujába Felcsútra, ha mázlista a dácsa-kapun is bekukkanthat.

Ahogy azt a Cyclingnews szakportál október utolsó napjaiban előre jelezte, bemutatták Budapesten a jövő évi Giro d’Italia három magyarországi szakaszát. A 444-en is beszámoltunk róla, hogy 2022-ben Magyarországról startol el Európa egyik legfontosabb országúti kerékpárversenye.

Most már ismertek a magyarországi szakaszok fontosabb állomásai is

Május 6-án egy 195 km-es Budapest–Visegrád etappal nyit a verseny, másnap tartják a 9 kilométeres időfutamot Budapesten, a harmadik szakasz pedig jó eséllyel mezőnyhajrát hozhat Balatonfüreden, majd egy 201 kilométeres Kaposvár–Balatonfüred menettel zárul a verseny magyarországi szakasza. A részletes szakaszbontásból, amit a tumblren vettek észre elsőként, az is pontosan kiolvasható, hogy mely településeket érintik majd a versenyzők az itteni szakaszok során.

Itt látszik, hogy az első etapot meghosszabbították Bicskéig, és érinti Felcsút községét is:

Fotó: Giro d’Italia

Magyarország eredetileg tavaly lett volna a házigazdája a Grande Partenzának, a koronavírus-járvány miatt azonban őszre halasztották és teljes egészében Olaszországban rendezték a versenyt.

A 105. Giro d’Italia május 6-án indul, a három magyarországi szakaszt követően május 9-én szünnap következik, mielőtt Olaszországban folytatódna a verseny, ami végül május 29-én ér véget.

Magyarországot korábban még egyik Giro sem érintette.

VIA 444.hu

Hol bukkant fel Felcsút neve? Sosem találná ki!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.