Holdfény sétány szabadstand: fürdőzni tilos! Aki mégis megmártózna, “5.000,- Ft-tól – 50.000,- Ft-ig, 6 hónapon belüli ismételt elkövetés esetén 70.000,- Ft-ig terjedő helyszíni bírság vár”

Az agárdi szabadstrand egy részének ellehetetlenítése után, egy újabb ingyenes fürdőzési lehetőségtől esik el a városi lakosság és a Gárdonyba látogató emberek. A város jegyzője Gárdony Város Hivatalos Oldalán közleményben jelezte, a 40 éve fürdőterületként használt Holdfény Sétányon ezentúl fürdőzni tilos! Emellett tudatta, súlyos önkormányzati szankciók várnak arra, akinek mégis fürdőzni támadna kedve a tóparton – tájékoztatott a lehetetlennek hitt önkormányzati döntésről a Gárdonyi Közlöny.

A Holdfény strandon szabálysértés a csobbanás

Ahogy azt Jankovics Zoltánné írja, a fürdési tilalom betartását a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete és a Gárdonyi Rendőrkapitányság folyamatosan ellenőrizni és szankcionálni fogja. A szezon folyamán rendszeresen fogunk ezen területre koncentrálva közös járőrszolgálatot tartani a két szervezet munkatársainak közreműködésével.

A „tiltott fürdőzés” szabálysértési tényállásnak minősül, melynek elkövetése miatt 5.000,- Ft-tól – 50.000,- Ft-ig 6 hónapon belüli ismételt elkövetés esetén 70.000,- Ft-ig terjedő helyszíni bírság szabható ki. A helyszíni bírság megfizetésének elmulasztása esetén szabálysértési eljárás megindítására kerül sor.

Azt még a jegyző is elismeri, a szóba forgó partszakasz vonzó a fürdőzők körében,

nyaranta hétvégenként nagyon sokan strandoltak itt, a területet előszeretettel látogatták kisgyermekes családok is. Azt pedig mi tesszük hozzá, hogy a területen áthaladó biciklisek is itt csobbantak egyet, ahogy a szörfösöknek is ez a terület volt az otthonuk hosszú évek óta. Ennek ellenére mégsem engedi meg a város vezetése, hogy a tóparton biztosított legyen a strandolás.

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert nincsenek meg a strandoláshoz szükséges feltételek.

A közleményből az is kiderült, a népegészségügyi hatóság megvizsgálta a fürdőhely kijelölésének jogszabályban előírt feltételeit, de nem voltak biztosíthatóak a terület adottságai miatt. Viszont azt már nem látni és a közleményben sem tudatták, mit kellett volna tenni a városnak, hogy hivatalosan, a megyei és országos szervek által is elismert strandként üzemelhessen a terület.

Így pedig felmerül a kérdés a lakosság igényeit kiszolgálva, tett-e bármit is a városvezetés, hogy hivatalos fürdőhellyé válhasson a terület?

A partszakaszon egy széles, homokos befutóval rendelkező gyermekstrand is megtalálható volt

A közlemény nem tér ki arra, hogy itt megmaradna a fürdőzési lehetőség. Pedig Dr. Csonki István a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója és a partfelújítás egyik vezetője erre a területre vonatkozó kérdésünkre az alábbiakat hozta a tudomásunkra:

„A sétány keleti végén 24 m hosszon, korábban megépült lídós, homokos partszakasz (gyermekstrand) megmarad, annak felújítása megtörténik a projekt keretén belül. A meglévő facölöpök cseréjén, javításán és felületkezelésén kívül a szükséges homok pótlása is megtörténik a kérdéses szakaszon. Az érintett partszakaszon a partfalfelújítás a vízbejutás lehetőségét nem változtatja meg, mivel a partvédőművek kialakítása megegyezik a korábban megszokottakkal.”

Tehát ha pontos a jegyző közleménye, akkor felújították a területet de használni a jövőben nem lehet majd

Kérdéses a szintén népszerű csónakkölcsönző jövője is. Nem tudni, hogy a cég teljesen ellehetetlenül, vagy biztosított marad a kölcsönző előtt a vízbejutás.

Amennyiben igen, úgy ekkora büntetés, rendőri intézkedés mellett ki meri majd megkockáztatni, hogy itt béreljen kajakot, sup-ot vagy vízibiciklit? A be és kiszállás során mindenképpen vízbe kell menni, így ebben az esetben is büntethető lesz a bérlő?

A közlemény végén megemlítik, hogy a szabad és ingyenes fürdőzési lehetőség megmarad a Panoráma Partszakaszon és a Tini strandon.

A Panoráma Partszakasz van a legközelebb a Holdfény sétányhoz. Ezt a területet Dávid Zoltán önkormányzati képviselő bérli a várostól 800.000 forint/év díj ellenében, az itt található és szintén a képviselő által üzemeltetett fizetős parkolókat pedig 55.000 forint/év díj ellenében.

Amennyiben a Holdfény sétány fürdőzési lehetősége megszűnik a városi intézkedések és a kilátásba helyezett büntetések miatt, úgy erre a strandra is többen érkezhetnek majd. A jegyző közleménye ide kattintva olvasható.

(Fotó: Gárdonyi Közlöny)

 

holdfény

One thought on “Holdfény sétány szabadstand: fürdőzni tilos! Aki mégis megmártózna, “5.000,- Ft-tól – 50.000,- Ft-ig, 6 hónapon belüli ismételt elkövetés esetén 70.000,- Ft-ig terjedő helyszíni bírság vár”

  • Nem kell ide Gyurcsány film– ez a fidesz aljas és szemét tettei egyike, nesze neked nép, szarik rád a kormány, aljas gazemberek, ők az istenek és mindenek felett, elég volt emberek tudjátok mit és kit válasszatok !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük