Kerítésen innenKiemelt hírek

Hogy került a gárdonyi szabadstrand köré fémkordon? A fideszes polgi nem, de L. Simon véleményezte a dolgot….

gardony-strand

Emlékeznek még a cirka egy évvel ezelőtti hírre a Velencei tó partjáról, ahol a tónak háttal helyeztek el széksort az arra bóklászóknak, hadd ne lássák a tavat. Most kordont húztak a szabadstrand köré végig a tópart gárdonyi szakaszán.

Egy fémkordont tettek le végig a gárdonyi szabadstrandra,

tudatta az RTL Híradója. A kordon víz felőli oldala elvileg építési terület, a partfal-felújítás része, de munkagépek egy ideje nincsenek. Amíg voltak, kordon nem volt. A kerítésen semmi felirat, vagy figyelmeztetés nincs.

Lelemény…..

A helyiek egyszerűen széthúzták az elemekből álló kordont, és a betonelemeket átlépve járnak a strandra. Fel is tettek egy

“a tó mindenkié”

feliratot a kerítésre. Ráadásul ez az egyetlen olyan partszakasz, ahol szörfökkel le lehet menni a vízre. A helyi fideszes polgármestert hiába kereste az RTL Klub. A helyi ellenzék szerint a veszélyhelyzet idején, egyedül hozott döntést a polgármester.

L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő a Facebookon értetlenkedett a kordon miatt

“Gárdonyban a Petrocelli Étterem és Sirály Strand közötti területen már elkészült a partfal felújítása. Szép és biztonságos lett.

Nem értem, hogy ha készen van a part, akkor miért nem bontották el a kerítést.

Különösen veszélyes az, hogy a régóta itt fürdőzők az ideiglenes kerítést félre húzva tudnak csak megmártózni.

A kerítés helyben hagyására az sem mentség, hogy az önkormányzat hivatalosan nem akarja a partszakaszt strandnak minősíteni.

Pedig van itt egy szép és hangulatos homokos rész is, ahol már régebben kibontották a partfalat. Ezt is rendbe kell majd tenni, és meg kell tartani. Az egész partfal-felújítási projektben fontos szempont volt, hogy minél több szakaszon bontsuk ki a régi beton építményt. Itt ez már korábban megtörtént, így csak annyi a feladat, hogy karban legyen tartva.

Azok, akik itt fürdőznek, a gárdonyi vállalkozóknál esznek és isznak,

akik más helyi vállalkozóknál szerzik be a portékáik és alapanyagaik egy részét. Ők mind helyben adóznak.

Tehát lehet, hogy nincs strandbelépőből származó bevétele a városnak, de létezik másodlagos bevétel is. Az adófizető helyi lakosok és nyaralótulajdonosok komfortérzetéről ne is beszéljünk!”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

https://www.facebook.com/laszlo.l.simon/posts/3367842549913961

szikora

About Author

Comments (2)

  1. […] egyszeménlyben döntőről van szó. 2020 nyarán a Velencei-tó partján, Gárdonyban az egyik szabadstrandot kordonnal kerítették el, a lakosság akkor a kerítést elhúzva járt be a […]

  2. […] jártuk körbe a Gárdonyi Közlöny jóvoltából a Velencei tó körül történteket, amiről itt, meg itt és itt is olvashat. A mostani történet se kutya! A temérdek esőzés hatására a […]

Szólj hozzá!