Végre megtalálták a betonmonstrum funkcióját a Velencei tó körül!

Az elmúlt hetekben többször jártuk körbe a Gárdonyi Közlöny jóvoltából a Velencei tó körül történteket, amiről itt, meg itt és itt is olvashat. A mostani történet se kutya! A temérdek esőzés hatására a betonfal, amit a tó körül építettek létrehozott egy minitavat, feltehetően a kis lurkókra “gondolva”. Itt simán pancsolhatnak kedvükre!

Fény a “velencei alagútban”: talán kiderül, mivégre épült!

“Magyarország kiváló mérnökei, áramlástani kutatások eredményeinek felhasználásával tervezték meg a partvédőművek műszaki tartalmát” (Tóth István, 2021. 04. 28.)

Természetesen várjuk a további ötleteket, ahogy alighanem Velence önkormányzata is!

A kommentekből….

“Ismét van mire büszkének lennünk! ^^ Gratulálok, csak így tovább!  Minden fillér jó helyre ment.”

“Egy pecázó Áder szoborral még fel lehetne dobni a látványt”

“Nem tud lefolyni a fölös esővíz. Gratula. Téli időszakban majd jön egy kis fagy és a szép díszburkolatot lehet cserélni ( jó sok pénzért)”

“Köszönjük T.Pista bácsi! Ugye máshoz nem nyúlnak a közeljövőben ezek a kiváló szakemberek? Az idézett részlethez még hozzá tartozott az a gondolat is, idézem: ha vissza áll a normál vízszint a horgászok és a fürdőzők megköszönik majd, mert MEGTARTJA A VIZET. Tehát mégegyszer, MEGTARTJA A VIZET. Potyognak a könnyeim. És ahogy látjuk a fotón, tényleg megtartja…”

“Nem kell ezen problémázni…a resztli egyszerűen meg fogja tiltani, hogy essen az eső…ezen a részen…”

“Száraz időben is látható, hogy a tervezője nem látott itteni vihart és hullámzást. A megrendelője viszont igen – ez épp elég érv lenne a lemondásához.”

 

velencei

Egy hozzászólás itt: “Végre megtalálták a betonmonstrum funkcióját a Velencei tó körül!

  • 2021.05.27 - 08:46
    Közvetlen hivatkozás

    A polgár mesternek csúfolt és a buheráló cég kezébe nagykalapácsot, addig haza nem engedni, amíg vissza nem állítják az eredeti állapotot.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük