Sorting by

×

Dől a lé! Figyelem, holnapig lehet még igényelni, a családi adóvisszatérítést

December 31-én lejár a családi adóvisszatérítés februári kiutalásához szükséges nyilatkozat benyújtásának a határideje, amelyből szerda reggelig 743 ezer érkezett az adóhivatalhoz.

Zárul a kapu

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára nyomatékosította: az online nyilatkozatokat december 31-én éjfélig lehet beküldeni. Aki papíron tölti ki nyilatkozatát és postán szilveszterig feladja, az természetesen határidőben érkezettnek számít.

“Azt szeretnénk, ha már február 15-ig minden gyermekes szülő, várandós kismama és kispapa, valamint, vagy a családi pótlékra saját jogán jogosult és a rokkantsági járadékban részesülő, vagy a hozzátartozójuk megkapja a neki visszajáró adót, ezért kérjük, hogy aki még nem tette, töltse ki az úgynevezett VISSZADO nyilatkozatot” – mondta Tállai András, közölte az Agroinform MTI-re hivatkozva.

Kellet a nagy dobás!

Mindenki használja fel jó szívvel, van miért kárpótlást kapnia! Csakhogy szokás szerint éppen azoknak jut kevés vagy éppen semmi belőle, akikre a legnagyobbat ütötte a járvány:

1. Nem kapnak az inflációtól sújtott kisnyugdíjasok, hiszen ők nem adóznak. Az egyheti plusz nyugdíj összege töredéke a jobban keresők adóvisszatérítésének .
2. Nem kapnak azok, akik a válságban elvesztették munkájukat, hiszen nekik nem volt miből adózniuk.
3. Jóval kevesebbet kap, akinek munkaideje és fizetése kényszerűen csökkent, hiszen ezzel együtt csökkent az adója is.
4. Nem kap vagy keveset kap, aki megbetegedett a Covidban, vagy mert a Covid miatt nem jutott megfelelő kezeléshez, hiszen ő hosszasan betegszabadságon, táppénzen volt.
5. Kevesebbet kap, akinek év közben fizetés nélküli szabadságot kellett kivennie, hogy vigyázhasson az ővodából, iskolából otthonra szorult gyerekeire.
6. Sokkal kevesebbet kap a minimálbéren élő szülőpár, mint a legalább közepes vagy annál nagyobb fizetésekkel rendelkező kétszülős család. Két gyerek esetén az előbbi szülők összesen 122 ezer forinthoz jutnak (nyilván annak is örülni fognak), az utóbbiak egy millióhoz. Ha nekik csak egy gyerekük van, akkor kb. másfélmillióhoz, mert több volt az adójuk.
7. A három gyereket nevelő minimálbéres család egy fillért sem kap, mert a kis fizetéssel járó kis adó nem haladta meg a háromgyerekesek adókedvezményét. (Nehogy már a sokgyerekes szegények, cigányok segítséget kapjanak, csak úgy!). A családi pótlékot nem emelik.
8. Ha valamilyen családi baj miatt a nyugdíjas nagyszülők nevelnek gyereket, hiába állnak helyt a szülők helyett, mivel nem adóznak, pénzt sem kapnak.

Írta portálunkon közvetlenül a döntés után Lendvai Ildikó.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.