Hungarikum! Feltaláltuk a fizetős szabadstrandot!

Aki eddig azt hitte, hogy a szabadstrand azt jelenti, hogy az odalátogató ingyen veheti igénybe a szolgáltatást, az múltszázadi csökevénynek tekintheti magát, hiszen mi van manapság ingyen? A messze-földön híres-hírhedt magyar fifika megtalálta a kiskaput, hogy úgy használja fel az erre a célra kapott uniós támogatást, hogy a nyelvújításhoz visszanyúlva átnevezi a fizetendő összeget és már zsebben is vannak szép fényes eurok! Mi balgák pedig ezt is megértéssel fogadjuk, némelyikünk még csettint is egyet, mondván: ezek a magyarok tudnak valamit, meg, hogy hajrá Magyarország.

Modernkori “füstpöfögészeti tovalöködönc”, avagy minek nevezzelek?

Hadházy Ákos közösségi oldalán hívta fel a figyelmet egy újabb feltárt faramuciságra:

Új korszerű szabadvízű stranddal gyarapodott a Tisza-tó térsége. Május 28-án délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a felújított Tiszafüredi Szabadstrandot, és az új Tourinform irodát

-számolt be a “propaganda sajtó hurráriportja“.

Egy csodának lehetünk tanúi, egy olyan csodálatos fejlődésnek, melyre korábban nem volt példa

– fogalmazott beszédében F. Kovács Sándor.

Lassan rá sem lehet ismerni az újjáépülő városra, bizonyára nagy meglepetés éri azokat, akik régen jártak Tiszafüreden. A változás, az elért eredmények magukért beszélnek

– üdvözölte a fejlesztést a térség országgyűlési képviselője. Az átadóünnepségen részt vett még Molnár Anita, a Magyar Turisztikai Ügynökség programigazgatója, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, valamint Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere. Utóbbi rámutatott:

az újragondolt és korszerűsített szabadstrand, valamint az április elején átadott új főtér együttes beruházási értéke meghaladja az egymilliárd forintot.

A “támogatói jegy” nem belépti díj”!?

“Tiszafüreden trükkösen “TÁMOGATÓI” JEGYET szednek a félmilliárd (!) EU-s pénzből felújított “szabadstrandon”

A szabadstrand korábban valóban szabad (ingyenes) strand volt, aztán jött a félmilliárd és már csak nevében szabad.

Az EU-s pályázat leírása sehol nem mondja, hogy ezután belépőt kell fizetni,

sőt, valószínű, hogy ha a város így tenne, akkor veszélyben lenne a pénz kifizetése.

Ezért lehetett az a kreatív ötlet,

hogy “kötelezően fakultatív” módon “támogatói jegyet” vetessenek emberekkel. Érdekes lehet amúgy a dolog adóvonzata is…Ha adomány, akkor gondolom nem kell pl ÁFÁ-t fizetni?

Mindenesetre azt el kell ismerni, a tiszafürediek még mindig jobban jártak, mint pl Kunszentmártonban, ahol 50 millió elköltése után csak egy fürödni tilos tábla várja a vendégeket. Vagy a nyékládháziaknál, ahol raklapok és műanyag konyhai szemetesek várják a kedves vendégeket.

Az eset így is rávilágít rendszerszintű problémára:

az EU pénz ingyenpénz, mindegy, hogy mire, de költsünk minél többet. Csak arra nem sokan gondolnak, hogy ezeket a beruházásokat fent is kell tartani!”

 

strand

Egy hozzászólás itt: “Hungarikum! Feltaláltuk a fizetős szabadstrandot!

  • 2021.08.03 - 17:56
    Közvetlen hivatkozás

    Így folyik el a fideszhez az EU-s támogatás! Még az ÁFÁ-t is megspórolják tőlünk! Csakúgy, mint az előző vezetés által megigényelt és megkapott EU-s pénz Örvény-Tiszafüred vízminőségi javító program kivitelezésének egyszerű elhagyásából! Már 10 éve várjuk az összközműves lakóövezet vízellátását Örvényen! 🙁

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük