Húszezer dollárért migránsozott Milo Yiannopoulos Schmidt Máriánál

Húszezer dollárt fizetett a Schmidt Mária-vezette közalapítvány az ismert szélsőjobbos troll, Milo Yiannopoulos májusi előadásáért – derült ki abból a közadat-igénylésből, amit az európai munkáspárti Vajnai Attila nyújtott be a közalapítványnak.

A rendezvényre ezen felül is csaknem 15 millió forintot költöttünk. Illetve alighanem jóval többet, Schmidték válaszában nem lelni ugyanis Yiannopoluos és stábja repülőjegynek árát, pedig a szerződés szerint ezt is az alapítvány állta.

A Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány pénzért szolgáltatta ki a közadatokat. Egyebek mellett arra hivatkozva, hogy GDPR-szakértőt kell felfogadniuk, hogy megtudják, mik azok a szuperkényes információk, amik nem kerülhetnek nyilvánosságra.

A Yiannopoulos lakcíme hol ennek bizonyult, hol annak: a szerződésből kitakarták, de kifizetést igazoló államkincstári terhelési értesítőben simán ottmaradt.

Vajnai egyébként vissza tervezi perelni a közalapítvány által felszámolt 17 ezer 600 forintos adatkiadási költséget, egyebek mellett éppen a hanyag munkavégzésre hivatkozva. Sőt, a perben további adatokat is kér majd. Nem lelni ugyanis az átadott paksamétában Yiannopoulos repülőjegyének árát. Sőt, az sem egyértelmű, mennyi ember utazását fizette a közalapítvány.

A porondmesteri feladatokat ellátó Jeszenszky Zsolt bruttó 317 ezer forintot kapott. Bruttóban kicsit több mint egymillió forintot kapott a Fidesz-közeli biztonsági cég, a Valton Security is.

(Forrás: Átlátszó)

Kapcsolódó:

Ilyen az, amikor egy magyar jobboldali demokrata hülyét csinál a trumpista botrányhősből

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük