Időjárás, ennek a hírnek nem fogsz örülni – eső eső hátán

Tudjuk nem könnyű elfogadni, de itt az ideje beleélni magunkat, hogy ősz van. Igen nagyon lehangoló a mai időjárás  is, de csak akkor ha nem onnan nézzük, hogy az évszakok markáns váltakozása, bizonyítja, hogy a klímakatasztrófából van még visszaút. Tehát: hajrá ősz!

Esernyős csütörtökünk lesz

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az ország északkeleti harmadában, a keleti határszélen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Középen és a Dunántúlon sokfelé várható eső, zápor, amely a nap folyamán egyre inkább a délnyugati, nyugati tájakra szorul vissza, arrafelé összességében kiadós mennyiségre van kilátás. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű, délkeleten lesz melegebb az idő. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Megkezdődött a talajok feltöltődése

A  nyári idő után a hét elején ősziesre fordult időjárásunk, sokfelé zavarták esők, záporok a betakarítási munkákat, és megjelentek a köd- és párafoltok is. A szeptember első felében kiszáradt talajoknak viszont rendkívül jól jött a nedvesség. A csütörtökön átvonuló hidegfronthoz kötődően ma még további esőkre van kilátás, majd a hét második felében szárazabb napok jönnek, de hétfő estétől visszatér a változékony, esős idő.

Biometeorológia 2021. október 7.

Egy hullámzó frontrendszer okoz hűvös, de már egyre kevesebb helyen esőt. Hidegfronthatásra kell készülni. A légköri változásokra érzékenyek ingerültebbek, feszültebbek lehetnek, a koncentráló képesség romlása, a precizitást igénylő feladatok kivitelezésének minőségi romlása várható. Migrénes tünetek jelentkezhetnek, a koncentráló képesség romlik, ami a balesetveszélyt jelentősen megnöveli.

A krónikus betegségben szenvedők panaszai felerősödnek, ami elsőnként a magas vérnyomás betegek vérnyomás ingadozásában és a cukorbetegek vércukorszint ingadozásában mutatkozik meg.

Forrás: MET/Eumet

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

“Nagy esők jönnek”, de mekkorák!!! – erősödő ízületi fájdalmak

időjárás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.