Ilyen nincs, vagy…? Niedermüller polgármester feljelentette a szerinte Fidesz-szagú Niedermüller. HU Kft-t!

Szombat késő délután nagy valószínűséggel joggal állíthatjuk, hogy a nap orcátlanságára derített fényt -elmondása szerint- Niedermüller Péter Erzsébetváros DK-s polgármesterének online sajtótájékoztatóján.

Bemutatjuk a VII. kerületi fideszes vállalkozót, aki 43 millió forintot kapott a fideszes városvezetéstől, majd miután lebukott, átnevezte a cégét Niedermüller Kft.-re!

– címmel hirdette meg a beszámolóját a polgármester-névrokon.

Betartott ígéret – bár erre Ő sem gondolhatott

Mint mondta, a tavalyi választások előtt ígéretet tett arra, hogy visszamenőlegesen is fel fogja tárni a Fidesz korrupciós ügyeit. Ezúttal az Erzsébetváros kártyák 2 éves üzemeltetésére tavaly augusztusban megkötött szerződést vette górcső alá.

Niedermüller szerint a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft.

két évre előre megkapta a szerződés szerint neki járó pénzt még a választások előtt.

A tavalyi választás után az ellenzéki városvezetés számonkérte a céget, amely 2 hónap alatt sem tudta megmondani, mit is csináltak 43 millió forintért.

„Az előző városvezetés tehát úgy fizetett a haveri cégnek, hogy az azóta sem végzett semmilyen munkát, sőt, miután a fideszes cégvezető lebukott, gyorsan átnevezte a cégét Niedermüller.hu Kft.-re, és lefoglalta a niedermullerkft.hu webcímet is”

– állította a polgármester.

Niedermüller Péter az önkormányzat nevében feljelentést tett a cég vezetője ellen,

tájékoztatása szerint

az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik jelentős kárt okozó csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt.

 

Frissítés!

Cikkünk megjelenése napján 19. 42-kor az alább sajtóközleményt küldte a Niedermüller.HU Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, László Béla az alábbi kisérőmondattal: 

Az alábbi közleményünket kérjük szó szerint közzé tenni valamennyi, a Demokratikus Koalíció közleményét, a DK-s Niedermüller Péter valótlan és jogsértő tényállításait átvevő és nagy nyilvánosság előtt azt közzé tevő médiától, a sajtó helyreigazítási per elkerülése végett és a tényszerű tájékoztatás jegyében:

“A Niedermüller.HU Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. sajtóközleménye a DK-s Niedermüller Péter valótlan és jogsértő tényállításaira – 2020/12/12
Cégünk licencértékesítőként 12 éve védjegyhasználati jogot értékesít, mind az üzleti, mind a költségvetési szektorban, amely védjegy kártyákon történő használata kedvezményes vásárlási jogosultságot biztosít a védjeggyel ellátott kártyák birtokosainak. Az Erzsébetváros Kártya esetében a szigorú közbeszerzési eljárás minden feltételének megfelelt cégünk, mint licencértékesítő. Társaságunk szerződésszerűen teljesített. Az Erzsébetváros Kft. – akárcsak más partnereink – védjegyhasználati jogot vásárolt és a kedvezményes vásárlási jogosultságot biztosító védjegyet 2021/08/22 napjáig jogszerűen használhatja az Önkormányzat által kibocsátott Erzsébetváros Kártyákon. Az Erzsébetváros Kártya Programot Budapest Főváros VII. Kerület Önkormányzata üzemelteti és nem társaságunk. Minden partnerünkkel azonos módon, kifejezett figyelemmel és szakmaisággal járunk el, ugyanazon árlista alapján értékesítünk. Cégünk ellen Niedermüller Péter hatalomra kerülése után azonnal lejárató politikai támadást intézett, nyilvánvalóan azért, mert a Vattamány Zsolt vezette Erzsébetvárosi Önkormányzat sikertörténete volt a 2013 óta az Önkormányzat által működtetett Erzsébetváros Kártya Program. Felháborítónak és szomorúnak tartjuk azt, hogy a jól működő programokat és a szakmai alapon dolgozó cégeket, mint piaci szereplőket hozzá nem értő politikusok saját népszerűségük növelése céljából megpróbálják besározni.
Szolgáltatásunkkal kapcsolatban semmilyen bűncselekmény nem történt. Cégünkkel szemben büntetőeljárás tudomásunk szerint nincs folyamatban, minden ezzel kapcsolatos tényállítás rágalmazás. A törvény lehetőséget ad minden cég nevének szabad megválasztásához és megváltoztatásához. A cégnév választással kapcsolatban indoklási kötelezettségünk senki irányában nincs. A Niedermüller.HU cégnevet a cégbíróság bejegyezte. Niedermüller Péter előadása egocentrikus feltételezés. A Niedermüller szó nem védjegy, önmagában nem személynév, szabadon használható. Cégünk minden esetben jogszerűen és tisztességesen jár el. Niedermüller cégünk megtámadásával öngólt lőtt. Tényekre alapozottan, csak ez lehet a végeredmény. Niedermüller Péter tényállításai valótlanok és jogsértőek.”

A levél alapján az internet pár kattintás után kidobta, hogy az Erzsébetváros kártya mellett a Zugló kártya háza táján is ugyanaz a név tűnik fel ügyvezetőként, mint aki a fenti sajtóközleményt küldte szerkesztőségünkbe: “László Béla ügyvezető igazgató, Niedermüller.HU Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft.”

Kecskemét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük