A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport karácsonyi vendégségbe hívta a nehéz sorban élő debrecenieket. Ünnepi menüvel, egy kis karácsonyi hangulattal vártuk a nélkülözőket karácsony másnapján, – írja Tukoráné Kádár Ibolya az egyesület elnöke. Ételosztás Debrecenben.
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

Az érzések és a számok ritka összhangja

Az ételosztás rendhagyó módon kezdődött. Az ebédre várakozó gyermekek kis csoportja, karácsonyi dalokat énekelt, majd bekapcsolódtak a felnőttek is. Néhány sorban álló szeme gyanúsan csillogott, valószínűleg régen volt már része hasonlóban.

A sorban most is sokan álltak. Kisnyugdíjasok, közmunkások, egzisztenciájukat elvesztő családok, utcán élő honfitársaink vártak az ünnepi menüre. Nagyon sokan gyermekeikkel érkeztek. A töltött káposzta mellé bejgli, karácsonyi briós, szaloncukor, és sütemény is járt, a friss kenyér mellett. Nagyon sok önzetlen debreceni hozott játékot, ruhát, sokféle süteményt, egy hölgy még tortát is. Köszönjük nekik a segítséget, köszönjük az emberségüket. Volt olyan adományozó, aki az ételosztásban is segédkezett.

A szikár számok: több mint 250 embertársunknak tudtuk karácsony másnapján kicsit szebbé tenni az ünnepet. Kiosztottunk több tucat bejglit, 15 kilogramm szaloncukrot, 40 kilogramm kenyeret, rengeteg játékot, és Köss egy sálat a fára akció keretében közel 100 sál is gazdára talált. Több zsáknyi ruha is tulajdonosra lelt.

A költségeket is adományokból fedezték

Van, aki ezer forinttal, volt, aki többel járult hozzá ahhoz, hogy pár órára karácsonyi melegséget varázsolhattunk a Petőfi térre. Köszönjük a támogatást.

Örültünk, hogy egy csipetnyit segíteni tudtunk. Adni jobb, mint kapni. A baráti társaságnak, akik a téren tették, amit emberségük megkövetelt, így teljes a karácsony..

Hasonló téma:

Bácsi kérem, köszönöm a tejfölt, olyan jó, hogy gondolt rám

[mnky_ads id=”4668″][mnky_ads id=”4670″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét