Ismerjék meg Hajnal Gabriellát, a NAT és a Nemzethy Alaptanterv anyját

Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöki posztja mellé elvállalt egy miniszteri biztosi pozíciót is, a gyalázatos Nemzethy Alaptantervért felelős. De most egy harmadik, kevésbé ismert, de ugyanilyen gyalázatos pénzszerző állásáról emlékeznék meg.

A NAT anyja ugyanis tanulónyomorító teendői mellett havi 250 ezerért

a felügyelőbizottságot elnökli a szép nevű Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt-ben.
Nem hallott még erről az állami cégről? A hiba nem az ön készülékében van: 2012-től egészen 2018-ig Nemzeti Vasúti Pályaműködtető Zrt néven működött, aztán a kormány gondolt egy nagyot: ha a pályaműködtetés nem megy, akkor foglalkozzanak inkább innovatív képzéskutatással… (Tudom, hogy meredek ez, de tessék megnézni a mellékelt dokumentumot!) Ezután ehhez a rémisztő képződményhez hozzádobtak két EU-s pénzből fizetett projektet, összesen 15 milliárd (!) forint értékben.

Sajnos nagyon úgy tűnik,

Hajnal Gabriella felügyelete mellett ez a pénz nem jó helyre megy. Fogalmazhatnék úgy, hogy ezt a pénzt elherdálják, de valószínűbb, hogy pont úgy szétlopják, mint pl. az Öveges programot, vagy a KLIK másfél milliárdos szoftverbeszerzését. Pár dolog, ami miatt ez sejthető:

  • Szomorú, semmitmondó honlap. A honlap ékköve egy FORDÍTÓKULCS ahhoz, hogy az eddigi szakmákat a REFORM után hogy hívják majd ( pl.: autószerelő: gépjármű mechatronikai technikus, eladó-kereskedelmi értékesítő, állattartó szakmunkás- gazda. Fodrász-fodrász.)
  • A projektek címe és leírása is rossz vicc, különösen a másodiké: „Szakmai képzés digitális módszertanának egységesítése”.
  • Néhány részlet az egyik, „csupán” másfél milliárdos projekt HIVATALOS céljából, szó szerint idézve:

„A digitális kompetenciafejlesztés és tanulás szempontjának hangsúlyosabb érvényre juttatása érdekében módszertani javaslatok kidolgozása a szakképzések komplex szakmai vizsgáztatása új jogszabályi környezethez illeszkedő, kompetencia-alapú megújítására.”

„A szakképzés felülvizsgálati és fejlesztési rendszerén belül a képzések valódi eredményességének, hatásosságának vizsgálatához az állami finanszírozással szakképzettséget szerzők szakképzési életútjának nyomon követési rendszerére szabályozási és működési koncepciót dolgoz ki, illetve rendszerfejlesztés biztosít.”

  • A honlapon kötelezően fel kellene tüntetniük az ötmilliónál nagyobb szerződéseket. A 15 MILLIÁRDBÓL EDDIG EGYETLEN OLDALON 5 DARAB SZERZŐDÉS ADATAIT TÜNTETIK FEL…
  • Ügyvédet 45 ezer/óráért alkalmaznak, irodát havi 9,5 millióért bérelnek (mert az államnak biztosan nincs használható helyisége?) A cégjegyzék szerint 21-en dolgoznak a cégben, ez azt jelenti, hogy fejenként 450 ezer forint/hó összegért bérelnek nekik irodát. Az oktatásra adott EU támogatásból.

Szóval úgy tűnik, ha azt mondom, hogy ezt a pénzt el fogják herdálni,

valószínűleg csak finomkodok, mert H .Gabriella felügyelete alatt ezt a pénzt a fentiek alapján vélhetően inkább el fogják lopni. Megköszönném, ha H. Gabriella beperelne ezért! Manapság ezeknek az EU-s projekteknek a részleteit hétpecsétes titokként szokták tárolni, a kormány egyszerűen nem adja ki az adatokat. Ha perelnek (45 ezer/órás ügyvédi díjjal), akkor legalább majd betekinthetünk a számlákba a bíróságon.

Forrás

One thought on “Ismerjék meg Hajnal Gabriellát, a NAT és a Nemzethy Alaptanterv anyját

  • ÚR ISTEN ! Ki ez a férfinő ? Kis híja volt csak, hogy nem ásítottam egy brutál színeset !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük