Ismét meghátrált a kormány és vele együtt az MVM, jó hír a feltőtőkártyás áramfogyasztóknak

Még egyszerűbbé válik a feltöltős áramvásárlók helyzete, az MVM – egy kormánydöntés nyomán – módosította a feltöltő-kártyás vásárlók elszámolását és így a korábbi napi elszámolási gyakorlat helyett, éves elszámolásra térhetnek át az áramvásárlók a jövőben.

A módosított elszámolás szerint kedvezményes áron lehet majd tölteni

A kedvezmény addig tart amíg a felhasználó el nem éri az évesen kedvezményesen igénybe vehető mennyiségi határt, ami 2523 kWh. Ezt követően pedig a már csak magasabb, lakossági piaci áron lehet vásárolni és tölteni. A módosított elszámolási rendszer bevezetése szeptemberben várható – derül ki az MVM kérdés-válaszából, amely javaslatot is tartalmaz.

A módosítás bevezetéséig javasoljuk, hogy a legkisebb szükséges mennyiséggel történjen a mérőóra feltöltése, vagy minimalizálja az augusztusi feltöltések számát. Amennyiben a mérőben lévő mennyiség elegendő, javasoljuk, hogy a következő töltéssel várjon szeptemberig – írja az áramszolgáltató honlapja. A vállalat arról is intézkedett, hogy aki eddig „… lakossági piaci áron töltött fel árammennyiséget, azt a fogyasztót visszamenőlegesen kompenzálják, és erről az érintett ügyfeleket írásban fogják tájékoztatni”

– olvasható az MVM tájékoztatásában. Mint ismert, múlt héten számolt be a Blikk arról, milyen bonyolult elszámolási rendszert állított fel az MVM a több százezernyi feltöltős áramvásárló számára, felsorolva az azzal kapcsolatos új és bonyolult MVM-szabályokat.

Alig néhány nap után jött a változás

A most közzétett módosított szabályrendszer szeptembertől felülírja a pár napot megért korábbit. Jámbor András, József- és Ferencváros országgyűlési képviselője, aki már a rezsiemelési rendelet megszületésekor felhívta a figyelmet az elszámolás anomáliáira, közösségi oldalán figyelmezteti a lakosságot, hogy aki elhasználja az éves keretét, azután már rezsinövelt áron vehet csak energiát! Így sokan bajba kerülhetnek majd a rezsicsökkentés év (amely 2022 augusztus 1-től, 2023 július 31-ig tart) végén. Jámbor András írása végén egy javaslatot is megfogalmaz:

„Fontos lenne nem csak a feltöltőkártyás áramvásárlók esetén, hanem a teljes rezsicsökkentésben a rászorulók számára plusz támogatásokat és kedvezményeket adni! Legalább a rezsidíj harmadát kitevő ÁFA összegét elengedni”

-írta meg a Blikk.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.