Ismét összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot a szocialista elnök

A teljes magyar közéletet érdeklő kérdések, például az Elios-ügy miatt jövő szerdára ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület szocialista elnöke.

Orbán Viktor sem szólt évértékelőjében az Elios-ügyről

Molnár Zsolt hétfőn, Budapesten, sajtótájékoztatón – utalva az elmúlt időszak meghiúsult bizottsági üléseire – azt mondta, nem adom fel addig, amíg „engem életben és egy darabban látnak”, hogy a nemzetbiztonsági bizottság termébe bemenjenek a Fidesz-KDNP politikusai – akár Magyarország miniszterelnöke –, és elmondják, mit kell tudni a teljes magyar közéletet feszítő kérdésekről.

5000-6000 bűnöző is magyar állampolgárságot szerzett

Hozzátette: Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében sem volt szó arról, mit kell gondolni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről, az Elios-ügyről, vagy hogy a nemzetbiztonsági kabinetnek tagja lett a miniszterelnök kabinetfőnöke, „aki véletlenül Magyarország propagandaminisztere egy személyben”.

A szocialista képviselő azt is firtatta, mit kell gondolni arról az egyszerűsített honosítási eljárásról, amelynek révén 5000-6000 bűnöző is magyar állampolgárságot szerzett.

Molnár Zsolt azt mondta, arra az estre, ha nem sikerülne megtartani az ülést – Németh Szilárd és tettestársai kivonulnak vagy nem mennek el – , írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy miért lett tagja a nemzetbiztonsági kabinetnek a propagandaminiszter.

Jelezte, a belügyminiszterhez is írásbeli kérdést nyújt be, azt tudakolva tőle, milyen nemzetbiztonsági kockázatot lát az OLAF-jelentésben és az Elios-ügyben, illetve 5000-6000 bűnöző befogadásában.

Ha nincsenek válaszok, majd dönt a nép április 8-án

Ha a kérdésekre nem kapnak választ se a bizottság ülésén, se írásban, akkor a magyar embereknek jó lehetőségük lesz arra, hogy április 8-án választ adjanak a Fidesz-KDNP kormányzására – hangoztatta.

Kapott kérdést arról, mit szól ahhoz, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, akit milliárdos vagyoni hátrány okozásával gyanúsítanak, függetlenként indul az országgyűlési képviselőválasztáson. Molnár Zsolt azt mondta, az MSZP-nek van jelöltje Szombathelyen, Nemény András, a párt alelnöke személyében. Semmilyen részletet nem tud Czeglédy Csaba terveiről, nem állnak kapcsolatban – közölte arra a kérdésre, hogy vajon a képviselőjelöltként Czeglédy Csabát megillető mentelmi jog motiválhatta-e az indulást.

(Forrás: MTI)

Egy hozzászólás itt: “Ismét összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot a szocialista elnök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük