Itt az első áldozat! A Honvéd bezárja a Bozsik Arénát!

A november 13-i, Ferencváros elleni mérkőzés után a BUdapest Honvéd FC bezárja a Bozsik Arénát, melynek újranyitásáról január végén dönt majd, mérlegelve a hazai mérkőzések más helyszínen történő lebonyolítását is.

“Költségcsökkentő intézkedéseket hoztunk a klub működőképességének fenntartása érdekében” – írta meg a honvedfc.hu

Az energiaválság, a drasztikusan növekvő rezsiköltségek és az ennek következtében kialakuló negatív gazdasági folyamatok minden felelősen gazdálkodó intézményt költségcsökkentésre és racionalizálásra kényszerítenek.

A Budapest Honvéd FC működésének és munkavállalóinak biztonsága, valamint a munkahelyek megvédése érdekében az alábbi intézkedéseket vezette be 2022 október 1-től:

– az energiatakarékosság jegyében a klub intézményeiben szabályozta a központi hőmérsékletet valamint az energiafelhasználást.

– home office-munkarendet vezetett be azokon az osztályokon, ahol a távmunka megvalósítható.

– átszervezte Magyar Futball Akadémia és az első csapat edzéseit az edzőpályáinak világításának csökkentése érdekében valamint a pályakarbantartási munkák idejét és mennyiségét.

– a pályafűtést az idei évben nem használja a klub.

– bezárta a Bozsik Aréna meccsnapon kívül is nyitva tartó irodáit és egyéb kiszolgáló helyiségeit illetve korlátozta a Honvéd Shop nyitvatartását.

Videón, ahogyan Mészáros Lőrinc meglátogatta a készülő eszéki stadiont