Ízlelgessük: "körúton belüli liberálisok" - Tessék mondani, ez zsidózás, vagy mi a szösz? - Városi Kurír

Sorting by

×

Ízlelgessük: “körúton belüli liberálisok” – Tessék mondani, ez zsidózás, vagy mi a szösz?

Körúton belül lakom, -jelentsen ez bármit Boros Bánk Levente fejében és körében- liberálisnak tartom magam, hiszen tiszteletben tartom még nevezett ködösített véleményét is és a felmenőim közül többen járták meg Mauthausent. Egyszóval bármit is takar a többek között politológus véleménye, rám egyértelműen igaz. A bibi csak annyi az okfejtésében, hogy ennek ellenére magyarnak is vallom magam, annak ellenére is, hogy nem csípem a focit és azt gondolom, hogy a döntetlen két csapat között nem az egyik győzelmét jelenti.

Hirdetés

Célkeresztben Németh Péter, és még…..?

“A Körúton belüli liberálisok nem értik és sosem fogják megérteni a magyar emberek lelkét, azt az összetartozás-tudatot, ami közösségbe rendezi őket, valamint azt a rajongást és alázatot, amit ennek a nemzeti közösségnek a szimbólumai iránt tanúsítanak”

– vezeti fel közösségi oldalán mondandóját Boros Bánk Levente, a kormányközeli politológus, a Nézőpont Csoporthoz tartozó, az MTVA-nak is dolgozó Médianéző Központ igazgatója, a Médiapiac című nyomtatott és a mediapiac.com netes újság tulaja.

“A nemzeti válogatott is ilyen szimbólum. A válogatott ezt a közösséget képviseli, ezért a közösségért harcol, a sikerei a közösség sikerei, a kudarcai ennek a közösségnek a kudarcai. Ezt a közösséget magyar nemzetnek hívják.”

-rekeszt ki az írásában mindenkit a “magyar nemzetből”, aki szerint a foci egy játék, amit lehet szeretni, vagy sem.

Messze nem kudarcomnak fogom fel,

ha van egy csapatnál jobb, ügyesebb, erősebb, hanem egy feladatnak, amit a közpénzen eltartott edzőknek, játékosoknak meg kell ugrani. Vagy nem és akkor: csere, jöhetnek a rátermettebbek. Még ennyire sem jelzi a focihoz való viszonyom, hogy szeretem-e a hazámat, vagy csak itt élek, és nem jogosít fel egyetlen ismeretlen embert sem, hogy ebből megítélje nemzettudatomat.

Nem úgy Boros Bánk!

“A Körúton belüliek számára ez a közösség mindig csak egy tömeg lesz, amit nem ismernek, így félnek tőle, lenéznek, ezért felsőbbrendűségi tudatuk birtokában uralni akarnak. Ezek a karácsonyfegyőrnémethpéterek néha kiülnek a lelátóra, hogy úgy tegyenek, mintha ehhez a közösséghez tartoznának, a fejükben viszont azok a gondolatok járnak, amit egy-egy közülük nagyritkán, ki tudja miért, nyilvánosságra is hoz. Ez pontosan az az írás.”

-veszi célba Németh Pétert a Népszavában megjelent véleménycikke okán. Felteszem, egyáltalán nem a sport iránti elkötelezettségét kérdőjelezi meg, hiszen az köztudott, hogy Németh Péter, aki sportriporterként kezdte újságírói pályáját, ízig-vérig fociértő és rajongó. Személyes élményem róla: egyszer Brüsszelben együtt voltunk újságíróként pár napot és akkor is valami baromi fontos -Ő biztosan tudná, nekem csak meccsnek tűnt- és sorsdöntő mérkőzés volt, amit a sűrű programunk nem vett figyelembe. Mikor vége volt az utolsó megbeszélésnek, mint “ki letépte láncát” rohant a lehközelebbi teraszig, ahol a második félidőt még elcsíphette. Egyszóval higgyék el: Ő valóban szereti a focit!

Mi is verte ki a Fidesz-biztosítékot?

Németh Péter ezt írta:

“Az ünneplő tömeg láttán, nekem spéci, görcsbe rándult a gyomrom – írta egy kolleganőm, amikor kedden, a portugálok elleni meccs előtt a felhevült szurkolók tüntetésszerű drukkolását látta. Mi tagadás, a sok fekete ruhás, artikulátlanul üvöltő ember látványa nem mindenkit dobott fel: sokakat emlékeztetett már csak a sajátos karlendítésük is fájdalmas időkre.”

“És ők erre is törekednek: az utcai vonulásuk, a felvett alakzatuk mást is akar sugallni azon kívül, hogy meccsre készülnek.

Értem tehát a kolleganőmet. Nem véletlen, hogy ők azok, akik kifütyülik a szolidaritásból térdeplő íreket, és ők azok, akik semmi tiszteletet nem adva a vendég portugálokat is füttykoncerttel kísérik a pályára. És ők azok is, akiket nem akart megsérteni a magyar miniszterelnök, amikor a térdepelés kapcsán rabszolgatartó nemzetekről beszélt, valami sajátos szégyenérzetről, rossz kultúráról – miközben mi, magyarok tiszta kultúrájú nemzet vagyunk.”

“Tiszta kultúrával küldjük el az idegent a melegebb éghajlatra, kormányfői biztatással.

És hogy ne legyen egyedül ebben Orbán Viktor, gyorsan felsorakozik mellé Hollik és Hoppál mester, majd súlyos elvi meghatározottságot adva az ügynek Deák Dániel is.

Mondanám szívesen, hogy mindannyian a kormányfő focimániáját akarják kiszolgálni, de sajna ennél többről van szó. Orbánnak ugyanis nagyon nagy szüksége van erre a szélsőjobb jegyeket felmutató társaságra, ők jelentik a biztos szavazóbázisát. Orbán tudatosan választotta őket akkor, amikor ráérzett: ebben az országban csakis nacionalista felhangokkal lehet megmozgatni tömegeket, olyanokat tud utcára vinni, akik vevők a soviniszta lózungokra, hajlandóak bármikor, bárkit céltáblának tekinteni, a magyar védelmének jegyében. Ez a nacionalista kánon mindig másról szól. Van, amikor Nagy Imre temetésén kell elővenni, van, amikor Bős-Nagymaros ügyében, van, amikor Gyurcsánnyal szemben lehet bevetni, van, amikor migránsok ellen, és van, amikor a focival hívja elő ezeket az érzéseket a Fidesz elnöke.”

“Hogy kell-e félni, tartani tőlük, azt láthattuk 2006-ban

Könnyen hergelhetők, könnyen léptethetők akciókba, az ő nacionalizmusuk ugyanis igazán nem sorolható az egészséges nemzet-tudat kategóriájába. Ne legyünk igazságtalanok: ilyen (szabad)csapatok szinte minden országban vannak, emlékezzünk csak, amikor hajdanán a brit szurkolókat kellett kitiltani a stadionokból.

A különbség leginkább abban mutatkozik meg, hogy másutt ez a gyűlölet szítás nem állami szinten folyik, semmiképpen nem a pártelnök-miniszterelnök eszköztárának fontos eleme.

Legfeljebb azokban az országokban, ahol erre a diktátornak szüksége van. Ezzel nem azt állítom, hogy Orbán Viktor diktátor, csupán annyit: ezek az ő választói, és úgy hiszi, csak így tudja megtartani őket.”

Csak úgy….

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) diszkriminatív gesztusok miatt vizsgálatot indított a Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzéssel kapcsolatban, amit szombaton a Puskás Arénában rendeztek.

Az UEFA közleménye szerint az eljárásra azért kerül sor, mert amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, sok magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.

 

körúton

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

  • 2021.06.21 - 07:12
    Közvetlen hivatkozás

    Amikor nem a tudás, tehetség számít, hanem a bőrszín, a származás, akkor a józan ész elmegy, meghúzza magát. Jól teszi? Nem tudom. Amikor a tudásalapú társadalmat elnyomja a “munka alapú társadalom” a kormányfői deklarációkban, akkor mi a teendő? Diplomákat leadni, letagadni? Borzalom, nemzethalál, vagy valami ilyesmi!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.