“Megjöttek a Magyarok, húzzátok meg magatok…” – Decens EB-indulót kapott a magyar labdarúgó-válogatott

Mit mondjak? Azt hittem, amikor először megláttam, hogy egy klip-karikatúrára leltem, belehallgatva tudatosult bennem, hogy nem, ez komoly, amit nem félnek használni. Hírünk a világban – brávó!

Új indulót kapott a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra – írja a Nemzeti Sport Online

Új indulót kapott a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra! A Hősök és a ValMar közös produkciójából született meg a „Magyarok” című szám, amihez már a klip is elkészült: mutatjuk!

A magyar válogatott az Európa Bajnokságon elsőként június 15-én, a cím védő Portugália ellen lép pályára a Puskás Arénában.

Amilyen a főnök….

Orbán Viktor a magyar-ír mérkőzés előtti térdelésről a köztelevízió kérdésére így válaszolt.

“Ezzel a térdeplősdivel egyáltalán nem szimpatizálok. Egyébként is az ilyen gesztusoknak az értelmezése kultúra függő. A magyar ember a “jóisten”, a hazája előtt térdel le és akkor, amikor megkéri a kedvese kezét. Nem azt várjuk a nemzeti csapatoktól, hogy letérdeljenek, hanem azt várjuk el tőlük, hogy harcoljanak és állva haljanak meg.”

Az RTL Klub kérdésére, ami a térdelés kifütyülést illeti Orbán úgy válaszolt, hogy

ha vendég vagy egy országban, akkor fogadd el a szokásaikat.

A magyar miniszterelnök véleménye szerint

az ír játékosok térdeplésükkel provokálták a magyar szurkolókat.

„Ilyen még a magyar futball legszebb évtizedeiben sem adatott meg” – ma kezdődik az foci EB

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője az ATV Start című műsorának vendégeként hangsúlyozta: ez egy egészen különleges alkalom, hogy Magyarország a magyar válogatott részvételével rendezhet EB-t.

„Ilyen még a magyar futball legszebb évtizedeiben sem adatott meg a szurkolóknak és a csapatnak”

– fogalmazott. A szakértő szerint ez a magyarországi sportinfrastuktúra-fejlesztések, a sportdiplomácia, és a magyar válogatott dicsérete is. A helyszínek száma egyébként mostanra 11 városra redukálódott, és Budapest jelenleg az egyetlen, ahol teltházas mérkőzéseket lehet tartani, ami 65 ezer nézőt jelent. Szöllősi szerint ez meglepte a világot, ugyanakkor úgy véli, a magyar lakosság átoltottságát tekintve talán érthető, miért tették ezt lehetővé. De felhívta a figyelmet arra is, hogy a közelmúltban, a járványhelyzet enyhülésével más országokban is enyhítettek a szabályokon: Dániában például 10 ezerrel több nézőt engednek be a mérkőzésekre, mint korábban tervezték.

Szöllősi elmondása szerint pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket a mérkőzésekre

Sokan a gyermekeikkel együtt érkeznek majd a meccsekre, hiszen ez számukra is egy életre szóló élmény lehet. Ezért is volt nagy szó, hogy szülői felügyelet mellett számukra is lehetővé tették a részvételt – mutatott rá a szakértő, aki szerint nagyon szomorú lett volna, ha pont azokat zártuk volna ki, akiknek tényleg lehet, hogy életre szóló élmény lesz a meccs. Itthon a magyar szurkolók csak oltási igazolvánnyal léphetnek be a stadionba, a külföldieknek pedig negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk.

A szakértő a magyar csapat esélyeit latolgatva elmondta:

már önmagában az ünnep, hogy itt lesznek a meccsek, a magyar válogatott ugyanis a legerősebb európai csapatok (a világbajnok-címvédő Franciaország, a jelenlegi európabajnok-címvédő Portugália, és a négyszeres világbajnok Németország) körébe került. Ahogy a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi is mondta:

„halálcsoport, de nem miattunk”.

A portugálok egyébként már megérkeztek Budapestre: a Margitszigeten rendezkedtek be. A szakértő pedig azt is elárulta: a csapat azt tervezi, hogy amennyiben továbbjutnak, itt építik ki a bázisukat.

„Cristiano Ronaldo tehát, akár hetekig itt fog lakni”.

Mi kell még a magyar szívnek?

 

magyar

5 thoughts on ““Megjöttek a Magyarok, húzzátok meg magatok…” – Decens EB-indulót kapott a magyar labdarúgó-válogatott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük