Izzasztó napokat élnek meg a MOL-Pick Szeged játékosai

Hat napja a Vas megyei Szombathelyen edzőtáborozik a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. Izzasztó napokat élnek meg a játékosok, a kemény erőnléti edzések mellett viszont Juan Carlos Pastor vezetőedző labdás, taktikai tréningeket is vezényel a 20 fős keretnek.

Már a felén túl vannak. A tíznapos kemény edzőtáborból már hat napot túléltek a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosai. Az elmúlt hét szerda reggelén keltek útra a csapatbusszal, majd pénteken délután indul haza a társaság Szegedre.

Az erőnléti edzéseken Bubori Kornél erőnléti edző a főnök, aki nem kíméli a kézilabdázókat

Konditermi súlyzózások, sprintek, hosszabb futások szerepelnek a programban, míg pihenésként Juan Carlos Pastor vezetőedző taktikai tréningjei nyújtanak „kikapcsolódást”, valamint a videós elemzések.

– Nem egyszerű egy sportoló élete egy edzőtáborban. De nem ért semmi sem váratlanul bennünket, tudtuk, tudtam, hogy ezt a másfél hetet valahogyan túl kell élni

– árulta el praktikáját Rosta Miklós a klubhonlapon.

– Olyan problémám nincs, hogy este ne tudnék elaludni, mert napról napra egyre nagyobb terhelést kapunk. A futás az egyik legkeményebb része a felkészülésnek, főleg, hogy állva is izzadunk, annyira meleg van. Szerencsére a csapat összetartó ereje mindenkinek sokat segít. A viccek, a tréfák azért mindig előtérbe kerülnek, bármennyire is fáradtak vagyunk, egy jó poén felvidít bennünket. Még egy hét van hátra, szerintem mindenki vágja a centit, de tudjuk: egy jó alap sokáig elkísér. Mi pedig komoly célokkal vágunk neki a szezonnak, és ehhez én is szeretnék nagyon sokat hozzátenni – nyilatkozta a 21 éves magyar válogatott beálló.

Természetesen egy ilyen edzőtábor során az erőnléti felkészítésen túl a csapatépítés is fontos cél

Az utóbbi években erre sincs panasz a MOL-PICK Szegednél, kiváló társaságot alkotnak a játékosok, amit olykor a pályán is tudnak kamatoztatni.

– Igazi barátok vagyunk Bodó Ricsivel. Így könnyebb az edzésmentes időszakot átvészelni. Van olyan része a napszaknak, amikor nem sokat beszélgetünk, de a tréfa, a vicc mindig velünk van, ez az életünk része

– fedett fel egy másik titkot Bánhidi Bence, majd elmondta, bár Szombathely belváros nagyon hangulatos, jól ismeri, hiszen szülővárosához, Győrhöz nincs messze, de most ebben a tíz napban nem sokat lát belőle.

– Szálloda, konditerem, aréna. Ennyi jut most nekünk Szombathelyből – jegyezte meg a világklasszis játékos.

Fotó: pickhandball.hu

Juan Carlos Pastor vezetőedző elégedett az eddigi munkával, a fiúk remekül dolgoznak

– Minden úgy alakul, ahogyan eltervezte?

– Maximálisan! Nagyon szépen dolgoznak a fiúk, semmin sem kellett eddig változtatni. Érződik rajtuk a fáradtság, de odateszik magukat minden edzésen, ez pedig megkönnyíti az edzők életét.

– Egyre több taktikai elemet gyakorlunk, hol tartunk ebben a műfajban?

– Látszott mindenkin, hogy ki van éhezve a játékra. Nagy lendülettel, élvezettel végeznek minden gyakorlatot. Persze, még rengeteget kell fejlődnünk, visszatérni arra az útra, amit képviseltünk, képviselünk, de még erre van időnk. Most az a legfontosabb, hogy jó alapokat szerezzünk.

– Borut Mackovseknek mennyire lesz könnyű a beilleszkedés?

– Úgy gondolom, hogy védekezésben abszolút nem lesz ezzel gond, már így az első napokban kiválóan megtalálta az összhangot a társakkal. A támadás elsajátítása több időt vesz igénybe, de még a felkészülés elején járunk, de Borut jó úton jár. Ő egy olyan játékos, aki gyorsan tanul.

Forrás: Délmagyarország/pickhandball.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük