Jávor Benedek, a mindig disztingváltan nyilatkozó Párbeszéd-politikus nagy kiakadhatott, mert a Mércének adott interjújában köntörfalazás nélkül beszélt arról, hogy az ellenzéki pártokban feltehetően bőven van fideszes beépült. Ennek ellenére nem menti fel a maguktól is hibát hibára halmozó tömörüléseket. Minket, választókat nem említett, pedig mi leszünk azok, akik az ikszeket húzzuk, vagy nem vasárnap.

Kérdéses, hogy bejut-e a hétvégi európai parlamenti választásokat követően a Párbeszéd eddigi EP-képviselője, Jávor Benedek az új képviselő-testületbe, miután az MSZP-Párbeszéd közös listáján a harmadik, de bejutásra esélyes helyre került. Az MSZP-P legalább kettő, számukra szerencsésebb eredmény esetén 3 mandátumra számíthat.

Az elmúlt két évben egyre több ellenzéki politikus, köztük Botka László szegedi polgármester is említette, hogy a Fidesznek lehetnek olyan ellenzéki kapcsolatai, amivel számukra kedvezően tudják befolyásolni a rivális pártokat. Jávor erről az alábbiakat mondta:

„Találgatások, pletykák vannak. Én azt gondolom, hogy a Fidesz valószínűleg tényleg benne jár az ellenzékben, de hogy igazából kikkel vannak kapcsolatban, és mely pártok milyen mozgásait befolyásolják, azt nehéz megmondani. Hozzáteszem, hogy ez a dolog azért szerintem időnként egy kicsit túl van misztifikálva.”

“…maguktól ilyen hülyék…”

“És bár a nyilvánosság sok mindent úgy értelmez, hogy a Fidesz ilyen vagy olyan módon beavatkozik, mozgat embereket, én azt látom, hogy az ellenzéki oldalon vannak olyanok, akik fideszes ráhatás nélkül, ingyen, maguktól ilyen hülyék tudnak lenni. Ugyanakkor a Fidesz oly mértékben uralja a magyarországi közbeszédet és közéletet, benne a politikai intézményeket, hogy kizárt, hogy ne lenne befolyása bizonyos ellenzéki szereplőkre.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét