A kapitány lebukott

Aki doppingol, az előbb-utóbb meg is bukik, olyan vastörvénye ez a mai sportéletnek, mint a kis egyszeregy a számtannak – mégis sokan vannak, akik nem akarnak erről tudomást venni. Meg is járják rendre: most éppen a Cagliari brazil származású csapatkapitánya, Joao Pedro bukott, már, ha bukás az, hogy négy év helyett csak fél évre tiltották el.
[mnky_ads id=”10551″]

A 26 éves támadó középpályást, akinek játékjogát március 3-án felfüggesztették az eset miatt, február 11-én, a Sassuolo elleni bajnoki mérkőzés (0-0) után ellenőrizték, és szervezetében a tiltott vízhajtónak számító hidroklorotiazid nyomaira bukkantak. Az ügyész négyéves eltiltást kért, de a játékosnak szerdai meghallgatását követően végül fél évet kell kihagynia, így szeptemberben térhet vissza.
[mnky_ads id=”10552″]

Joao Pedro éppen a szezon előtt írt alá új szerződést a szardíniai klubnál, de a közelmúltban volt már négy mérkőzésre szóló eltiltása, mert szimulált, majd ellökte ellenfelét a Fiorentina elleni decemberi meccsen.

A Cagliarinak nagyon hiányzik csapatkapitánya játéka

Ugyanis az utolsó forduló előtt egyetlen pont választja el a kieső zónától. Hát még hogy fog hiányozni a következő fél évben – no, de amint viselkedéséből láthatjuk, Joao Pedro Geraldino dos Santos Galvão valódi rosszfiú, aki minden szabályt áthág, aminek a közelébe kerül, nem fog ártani neki az a kis eltiltás. Hátha tanul egy kevés fegyelmet.

Az ügyben az lehet a legérdekesebb, hogy vajon mi hangzott el azon a bizonyos meghallgatáson, amitől nyolcadára csökkent az eltiltás időtartama? Mire hivatkozhatott Joao Pedro?

Sanyarú gyermekkorára, mostoha sorsára, éhező családjára, neveletlen kisgyermekeire?

Sosem fogjuk megtudni, de komoly érveket hozhatott fel az enyhítés mellett, hiszen a doppingvétség már tökéletesen bizonyított volt.

No, de mindegy is: akkor szeptemberben találkozunk vele.

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Csúnya dolog a dopping, de…

Drága dopping

Dopping, dopping mindenütt

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük