Mikor hallgatom a Jobbik kormányellenes felszólalásait ingatom a fejem s eszembe jutnak a 2000-es évek eleji zavargások. S innen nézve is minden szavuk teljesen hiteltelen.
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]
1999-ben hozták létre a Jobboldali Ifjúsági Közösséget eredetileg azzal a céllal, hogy összefogják a nemzeti gondolkodású ifjakat. Ám ez a közösség valójában 2001-től önként egyfajta mankója lett a Fidesznek. Azokat a mocskos feladatokat végezték el, amik már a Fidelitasnak is kínosak voltak.

Például baloldali tüntetések megzavarása, politikusok kifütyülése – Budaházy is aktívan részt vett ezekben.

Más kötelezettség is hárult rájuk. 2002 tavaszán alapítottak egy úgynevezett médiafigyelő szolgálatot: szerintük egyoldalú és baloldali túlsúlyban volt az újságokban, a médiában.

A Fidesz célja káoszt teremteni. Persze ebben jócskán részt vettek Orbán Viktor és a párt vezető politikusai az utcákon való politizálással. Uszították s hergelték az embereket folyamatosan. Az akkori hatalom ellen, viszont ha a magyar társadalom rájuk szavaz, ők elhozzák a békét, és a nyugalmat. Szép kis csapda, amibe sokan belesétáltak. Erre rátett még az öszödi beszéd kiszivárogtatása is.
[mnky_ads id=”3427″]
S kitört a 2006-os zavargás. Ami előre meg volt szervezve és érdekes módon Toroczkai László irányította, aki most Ásotthalom polgármestere.

2003 őszén jött létre a Jobbik párt s tért vissza a politikába Vona Gábor. A 2006-os őszi események után választották meg elnöknek. „… az volt a célunk, hogy olyan nemzeti radikális pártot hozunk létre, ami ha kell a Fidesz lelkiismerete is lehet nemzeti kérdésekben. S persze Vonának voltak Fideszes kapcsolatai, így ő könnyen ki tudott alakítani partnerségi együttműködést a Fidesszel” – mondta Nagy Ervin, a Jobbik alapítója.

Budaházy is amolyan kettősséget képvisel. Utálja a politikusokat, de ha érdeke úgy kívánja egyik oldalról átáll a másikra. Vagy esetleg végig a Fidesznek dolgozott volna?

2007. március 15.-ig. a rendőrség elől bujkált, majd április 21.-én Toroczkaival megalapították a Hunnia mozgalmat.

A mozgalom fő célja volt a kormánybuktatás, de náluk az emberélet semmit sem ért. Budaházyt és társait 2016. augusztus 30.-án ítélték el 13 év fegyházra, ám februárban a fővádlott házi őrizetbe került. Érdekes, hogy Toroczkai László semmilyen büntetést nem kapott.

További „furcsaság”, hogy 2016 végén Kerepes önkormányzata felhívást tett közzé a „politikai ellenállók” amnesztiája érdekében. Ehhez 14 Fideszes település csatlakozott, de végül a Parlamentben nem szavazták meg a javaslatot. Valószínű túl kínos lett volna.

Az viszont már nem zavarja a kormányt, hogy idén januárban az Echo tv Sajtóklub című műsorában Lovas István így beszélt erről a bűnözőről: „Van egy nagyon tisztességes ember, akit úgy hívnak, hogy Budaházy. …” s most kapott 13 évet a semmiért”

Mi is volt az a semmi?

  • Molotov-koktéllal támadtak MSZP- és SZDSZ-pártirodákat, képviselők és miniszterek – Hiller István és Kóka János – otthonait,
  • Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszter vidéki ingatlanánál
  • a szervezet tagjai vascsővel véresre verték Csintalan Sándort, a Hír TV műsorvezetőjét, egykori szocialista politikust, majd elvették a pénztárcáját és távoztak
  • székesfehérvári bankautomata felrobbantása, hogy a szervezet így szerezzen pénzt a működéséhez.
  • kormánybuktatás
  • felmerült több emberen elkövetett emberölés kísérlete annak kapcsán, hogy felgyújtottak egy meleg bárt, tele emberekkel, ezen kívül őket vádolják egy másik meleg bár, a Vörös Csepel nevű szórakozóhely és a Broadway jegyiroda elleni támadással is.

Elgondolkodtató ez az ördögi szövetség annak érdekében, hogy a Fidesz hatalomra kerüljön, a Jobbik pedig bejusson a parlamentbe. S ezek az emberek beszélnek most terrorizmusról, s arról, hogy megvédik az országot.
[mnky_ads id=”3427″]
Zina Mihailova

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét