Jól fekvő Fidesz-közeli emberekre bízzák a turizmus felfuttatását

Megszerezték a Magyar Turisztikai Ügynökség tanácsadóinak névsorát. A listán ott van Orbán Viktor volt szövegírója, egy korrupciós ügybe keveredett volt fideszes polgármester és a Pancho Aréna tájépítésze is.

Orbán Ráhel diktálhat

A listát a 24.hu ismerteti. A turizmus felvirágoztatása azt követően került a figyelem középpontjába, hogy a Városi Kurir is megírta, Orbán Ráhel diktálhat a divatiparban, ugyanis állami irányítást kapott a divatipar fejlesztése. Az egyre több pénzt kezelő Magyar Turisztikai Ügynökség divatiparért felelős igazgatója közvetlen kapcsolatban áll Orbán Ráhellel.

Egy kis aprópénz…

Az MTÜ 2018-ban 11 külső tanácsadóval kötött szerződést, közülük kilencen az úgynevezett Turisztikai Szakmai Tanácsadó Testületben vesznek részt (zárójelben a bruttó havi fizetésük, ezen felül költségtérítésre jogosultak):

Csák János (300 ezer forint): volt a Matáv pénzügyi igazgatója, elnökölte a Molt és a Westelt is, 2011 és 2014 között londoni magyar nagykövet volt, 2004 és 2009 között az ő tulajdonában volt a Heti Válasz, 2016 óta övé a Design Terminal.

Folly Réka (300 ezer forint): a badacsonytomaji Folly Arborétum örököse, a Borászati Kft. tulajdonosa, a férje Werner Péter, aki Németh Szilárd idején a csepeli önkormányzat városgazda cégének vezetője volt.

Van, aki többet kap

Herczeg Ágnes (300 ezer forint): a Pagony táj- és kertépítész iroda vezető tervezője, ő tervezte a felcsúti stadion kertjét.

Káel Csaba (360 ezer forint): a Művészetek Palotájának igazgatója, a Happy End Kft. és az Ezüsthajó Kft. alapítója, forgatott filmet Orbán Viktor amerikai útjáról, ő rendezte a Szent Korona Parlamentbe szállítási ceremóniáját, a vizes vb nyitóünnepségét, majd kulturális és turisztikai nagykövetnek nevezték ki.

Kieselbach Tamás (300 ezer forint): a Kieselbach Galéria és Aukciósház tulajdonosa.

Vitézy ért a turisztikához is?

Molnár-Bánffy Kata (300 ezer forint): Orbán egykori szövegírója, dolgozott több minisztériumnak, később volt a magyar téli olimpiai csapat sajtóattaséja és a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs és marketingvezetője, a Salt Communications nevű cégével a Várkert Bazár kreatív arculatát tervezhette meg.

Pál István (300 ezer forint): „Szalonna” híres kárpátaljai népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője.

Vitézy Dávid (300 ezer forint): 2010 és 2014 között a BKK vezérigazgatója volt, 2015-ben miniszteri biztos is volt, most a Közlekedési Múzeum igazgatója.

Zoboki Gábor (300 ezer forint): a Lévai Anikóval jó viszonyban lévő építész tervezhetett olyan fontos állami beruházásokat, mint például a Művészetek Palotája, és a Ludovika kampusza.

A tényeket titkosították

Ott van a listán Gyutai Csaba Kálmán is, ő 300 ezer forintért ad tanácsot. A Budai Vár turisztikai stratégiájának elkészítését segítő tanácsadó testületnek segít. De tanácsadó Walton Tamás (550 ezer forint), aki „személyi, külső-belső kommunikációs, marketingkommunikációs tanácsadást” nyújt az MTÜ-nek.

A pontos munka, amit a tanácsadók végeznek, az elküldött keretszerződésekből nem derült ki, akik pedig visszaírtak, mind a szerződésükben foglalt titoktartási kötelezettségükre hivatkoztak, és nem válaszoltak a lap kérdéseire.

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük