Józsefváros ötvenmilliós bírságot kapott, a de a kerület vezetése jogszerűnek tekinti saját eljárását

Ötvenmillió forint bírságot szabott ki a VIII. kerületi önkormányzatra a Közbeszerzési Hatóság, mert többszörösen jogsértőnek találta azt a szerződést, amelyet Pikó András helyi polgármester “a veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva” közétkeztetési szolgáltatás ellátására kötött egy céggel.

Szilágyi Demeter, a Fidesz józsefvárosi képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta: a hatóság a döntést azzal indokolta, hogy nem érvényesültek azok a közbeszerzési alapelvek, amelyek szerint átláthatónak és többszereplősnek kell lennie az eljárásnak. Nem volt jogalapja, hogy az eljárásra csak egy ajánlattevőt hívjanak meg, és az is jogsértő, hogy az eljárás a nyilvánosság teljes kizárásával történt – ismertette.

A szolgáltatásban résztvevő cég ötmillió forintos bírságot kapott

A cég az elmúlt héten megbukott egy élelmiszerbiztonsági ellenőrzésen, mert 32 kiló romlott élelmiszert találtak a konyháján – emlékeztetett Szilágyi Demeter.

A képviselő szerint a hatóság döntésével egyértelművé vált, hogy Pikó András visszaélt a veszélyhelyzet adta jogkörével.

A testület nem fogja szó nélkül hagyni, hogy ilyen mértékben károsította meg a józsefvárosiakat, a polgármesternek felelnie kell a döntéséért – hangsúlyozta Szilágyi.

A Józsefvárosi Önkormányzat jogszerűnek tekinti saját eljárását

“A Józsefvárosi Önkormányzat fenntartja, hogy jogszerűnek tekinti saját eljárását és keresi a döntőbizottság határozatával szembeni jogorvoslat lehetőségét.”

Emlékeztetőül: az átmeneti közétkeztetési szerződésre azért volt szükség, mert bebizonyosodott, hogy érvénytelen a korábbi kerületi közétkeztetési szerződés.

“A célunk a zavartalan működtetés az új közbeszerzési eljárás lefolytatásáig, melynek eredményeként az eddiginél olcsóbb, jobb minőségű és törvényes szolgáltatást kívánunk biztosítani.”

https://www.facebook.com/jozsefvaros.hu/posts/183884953082893

gondozottak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük