Romlott az a politikai erő, amelyik hazugságokra építi működését

A Városi Kurír tegnap már foglalkozott a józsefvárosi “menzabotránnyal”, ma újabb fejezetéhez érkezett a történet.

Józsefvárosi közétkeztetés újratöltve

A kerület polgármestere a tegnap már közzétett pontokon túl ma részletesen ismertette, hogy a közétkeztetés körül mi történt és mi nem történt meg, annak ellenére, hogy a Józsefvárosban ellenzékben lévő Fidesz mindent megpróbál, hogy befeketítse a városvezetést.

“Az elmúlt napokban a teljes kormánypárti propagandagépezeten átfutó hír arról, hogy Józsefvárosban a közétkeztetésben romlott étel jutott volna a fogyasztókhoz, természetesen nem igaz” – így Pikó András.

  • Jutott-e az étkezők asztalára romlott étel? Nem jutott.
  • Hazudtak-e azok, akik ezt állították? Hazudtak.
  • Zajlott-e NÉBIH-vizsgálat a közétkeztetőnél? Zajlott.

A vizsgálat két hiányosságot állapított meg. Egyrészt kis mennyiségű hűtőben tárolt élelmiszer esetén a nyomon követhetőség sérült. Nem a fogyaszthatóság – a nyomon követhetőség.

Tehát az élelmiszerek nem voltak romlottak, és senkinek az asztalára nem kerültek, mert megsemmisítették őket

Másrészt kis mennyiségű fűszer úgynevezett minőségmegőrzési ideje két hete lejárt. Ezek sem voltak romlottak, azért sincs fogyaszthatósági idejük, mert ez értelmezhetetlen, és élelmiszerbiztonsági veszélyt soha nem okozhattak volna.

Pikó András: “Lett-e következménye a vizsgálatnak? Lett: belső ellenőrzés, felelősségrevonás, oktatás, újabb ellenőrzési pont beiktatása, belső ellenőrzési rend fejlesztése.”

A Fidesz és a teljes propagandagépezete hazudik és tudatosan álhíreket terjeszt a közétkeztetés ügyében, valamiért ugyanis nagyon fontos nekik az előző szolgáltató, amelynek a szerződése semmisnek bizonyult, és ezért azt a jogszabályoknak megfelelően azonnal fel kellett mondani.

A Fidesz csak Józsefvárosban tartotta fontosnak, hogy műbalhét kreáljon

Pikó András hozzátette: “A Fidesz által terjesztett rágalmakkal kapcsolatban megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Ahogy fent leírtam, semmi nem támasztja alá a Fidesz egészségbiztonságra vonatkozó állításait. Az új közbeszerzés lezárultáig megbízott közétkeztetési cég három másik budapesti kerületben is szolgáltat, az I. és a VI. kerületben már az előző, fideszes önkormányzati vezetés alatt is ők voltak a szolgáltatók, de most a Fidesz mégis csak Józsefvárosban tartotta fontosnak, hogy műbalhét kreáljon.
Különösen szomorú és felelőtlen dolog, hogy a Fidesz a kerületi gyerekek és szüleik riogatását sem tartja túl nagy árnak a politikai céljai elérése érdekében.”

Az önkormányzat birtokában lévő hivatalos visszajelzések egyértelműen a minőség javulásról számolnak be a közétkeztetés terén, addig bizonyíthatóan megtévesztő tartalmú levelek is a birtokunkba kerültek, többek között olyan szülőtől, akinek a gyereke nem vesz igénybe közétkeztetést; vagy olyan helyről, ahol a pandémiás helyzet miatt nem zajlott közétkeztetés az említett időpontokban.

Pikó András kiemelte, hogy: “Határozott intézkedésünk lehetővé tette a közétkeztetés térítési díjának csökkentését, a gyerekek és idősek kisebb költségért jobb szolgáltatást kapnak.

A Fidesz kétségbeesésében arról a kérdésről szeretné elterelni a figyelmet, hogy kinek a zsebében kötött ki a most megtakarított térítési díj többlet?

eötvös péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük