Juszt László: Pálinkás úr! Miért nem áll oda utódja, Lovász László mellé?

A hír: “Akár pártalapításig is eljuthatnak azok a jól ismert értelmiségiek, akik Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke, a Fidesz volt minisztere hívószavára összegyűltek csütörtökön az Európa Tanács budai épületében. Chikán Attila, Bod Péter Ákos, Csaba László, Hámori József, Járai Zsigmond, Jeszenszky Géza.”

Pálinkás József:

“A magyar társadalom, benne az értelmiség nagy része apatikusan hallgat, talán még a gondolkodástól is tart. Valamikor meg fogják kérdezni, hogy hol voltunk és miért nem szóltunk.”

Nem valamikor.

Vagyunk néhány, akik már évek óta azt kérdezzük, ha már szerepet vállaltak Cipolla mellett, akkor miért nem állították meg? Miért hagyták, – de ez inkább így igaz: miért segítették!!! – hogy idáig jusson? De tovább is megyek: miért nem állítják meg most?

Pálinkás úr! Miért nem áll oda utódja Lovász László mellé? Miért nem kötözi magát oda a Magyar Tudományos Akadémia bejáratához? Miért nem kiabálja onnan, hogy eddig és ne tovább!!!

Ön is látta a 2020-as költségvetési javaslatot.

Ebben már szerepel az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat, miközben az azt létrehozó jogszabályt még nem is tárgyalta az Országgyűlés. Ez nem gyanús Önnek? Nem azt mondja, hogy minden és mindenki elmehet a …. Úgyis az lesz, amit egykori barátai akarnak?

Szóval, ahelyett, hogy újabb pártocskák alapításán “fáradoznának”,

azt kellene tenni ami az értelmiség eleve elrendelt feladata: ÉLRE ÁLLNI és VÉGRE ELINDULNI. Ön sosem volt a szívem csücske – mert az a tudós ember, aki összeadta magát egy ilyen senkivel, akiről az első pillanatban lehetett tudni, hogy kicsoda, – azzal nem igazán tudok szimpatizálni, de ha ezt most mégis meglépi, akkor ott leszek Ön mögött.

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Juszt László: Pálinkás úr! Miért nem áll oda utódja, Lovász László mellé?

  • 2020.10.12 - 22:37
    Közvetlen hivatkozás

    Nem tetszik a partosodasa! Megint Juszt Laszlonak van igaza : miert nem AKKOR lazadozott, amikor eppen bedaraltak az MTA-t? Amikor augusztus 1-tol ha tetszett, ha nem, orban szetrobbantotta oket, akkor ok azon gondolkodtak, hogy november 23-ara ossze kene hivni ezugyben egy rendkivuli ulest az MTA es intezmenyei reszvetelevel! MINEK? Es most EZT az Uj Vilag cimu szerencsetlenseget minek? Olyan nevekkel, mint jaray, chikan (elnezest, de keptelen vagyok a nevuket nagybetuvel irni), akik mind-mind a fidesz kedvezmenyezettjei voltak es maradtak a kivalasuk utan is. (a “senkit sem hagyunk az ut szelen” szlogen alkalmazasaval). Kutyabol csak kutyaszalonna lesz – most osszeallni egy ex lmp-sel, es egy uj parttal destrualni az ellenzeki egyseget – hat ez finoman szolva : aljas egy huzasa onnek!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük