Kálmán Olga vendég volt az Egyenes beszédben – kifordult sarkaiból a világ!

Most ne nosztalgiázzunk azon, milyen volt, amikor még Kálmán Olga vezette a műsort, fogadjuk el, hogy most egy darabig (?) képletesen és a valóságban is a másik szélben ül.

A buborékomból jelentem

Akikkel azóta beszéltem, hogy a Dobrev-Kálmán tandem bejelentkezett, nagyjából két csoportba sorolhatóak: az egyik a feltétlen támogatóké, a másik érdekes módon nem – az ő számuk elhanyagolható – az ellenzőké, hanem az értetlenkedőké.

Az előbbi lelkes csoporttal most nem foglalkozom, hiszen nekik olyan “komolyontúli” elvárásaik vannak, amiket talán csak egy messiás teljesíthetne, de nem baj, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy a magyar szavazó ragaszkodik a döntéséhez, így ha egyszer megválasztanák Kálmán Olgát, boldogan fogadnának tőle minden valós megoldást és eszükbe sem jutna saját egykori túlzott elvárásaik.

Sokan kérdezgetik: honnan értene hirtelen a városvezetéshez? Félnek, hogy ide kevés lesz a “kérdezés tudománya”, és tényleg, néhány hete még elzárkózott attól, hogy aktív politikus legyen, ahogy pár éve Havas Henrik félig vicces mondatát is visszautasította, amikor azt mondta neki:

“Nekem lenne egy jelöltem Mucika kormány-szóvivőnek, Te!”

Ne feledjük Ronald Reagant

Lehet, hogy Kálmán Olga nem pontosan ért a városvezetéshez, de az tény, hogy eddigi pályája során minden szakterület kiválóságaival jó viszonyba került, és ha szerencsénk van, jó kézzel válogatja össze a a csapatát.

Az is bizakodóvá teheti azokat, akik rá szavaznának, hogy az Amerikai Egyesült Államokat is vezette már, méghozzá – bárki bármit is mond – kiválóan egy bizonyos Ronald Reagan, aki másodvonalbeli színészből lett a szabad világ vezetője, pedig azt még a legelvakultabb tisztelői is elismerik, hogy finoman szólva sem tartozott a “szellemtörténet óriásai” közé. Ám mivel tisztában volt a képességeivel, a lehető legjobb szakemberekkel és tanácsadókkal vette körbe magát és hallgatott is a tanácsaikra. Így eshetett meg, hogy Reagant és csapatát érte a megtiszteltetés, hogy egy bizonyos Gorbacsov segédletével sikerült lebontania a “gonosz birodalmának” nevezett CCCP-t, azaz a Szovjetuniót.

Kálmán Olga pedig – ellentétben Reagannel – egy valóban intelligens, okos ember, aki ha lehetőséget kap, alighanem mindent megtesz majd a városért, mégpedig pártbéklyóktól mentesen.

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük