Kaltenbach Jenő: Mindenki sorra kerül

Mindig tudtam, hogy előbb utóbb a hazai németség is sorra kerül, ha a hatalmon lévő klikk érdekei azt megkívánják. Mikor volt ez másképp?

Az a generáció, amelynek még személyes élményei vannak

a magyarországi antiszemita, majd a néhány évvel későbbi antisváb uszításnak és az azokat követő gyalázatos történéseknek, amelyekért való felelősséget, sokan ma is elhárítják maguktól, lassan kihalóban van. Az a feletti szégyenérzet, ha volt egyáltalán, mára végképp elenyészett. Az antiszemitizmus és az anticiganizmus él és virul, nem utolsósorban azért, mert a rezsim úgy viselkedik mint a hamiskártyás, az asztal felett mosolyog, alatta meg rugdos.

Úgy tűnik a rezsim, hatalmát tovatűnni, vagy legalábbis meginogni gondolván, elérkezettnek látta az időt a fegyvertár bővítéséhez

Az antiszemita és a cigánygyűlölő tábor, az agytröszt szerint, nyilván nem tűnik elég nagynak, a bővítés érdekében elő kell venni a múltból jól ismert, bevált antisváb kártyát is, biztos ami biztos.

Természetesen nem hivatalosan, hiszen az az asztal felett van. Erre való a lakájmédia néhány pénzért (esetleg saját meggyőződésből) mindenre hajlandó firkásza. És lőn.
A Petőfi Irodalmi Ügynökség (micsoda fennkölt név) Hajónapló című műsorának négy “kiválósága”, a nevük nem érdekes, úgyse mondanak semmit, legutóbb belecsapott a lecsóba, és gusztustalankodott egy jót a hazai (és európai) németség kontójára. Alpàri röhögcsélésüket itt nem részletezem, akinek a gyomra bírja megteheti, a hálón megtalálja.

Mindezt persze közpénzből a Petőfi Irodalmi Múzeum élére nemrég kinevezett kormányember, Demeter Szilárd égisze alatt.

Ők most az asztal alatt rugdosók. Ami ott elhangzott, akár a közösség elleni uszítás büntetőjogi tényállását is kimerítené, de persze ilyenkor az érintettek a magasba tartanák a szólás szabadság zászlaját, azzal takarva el aljas tettüket.

Ismerve a hazai gyakorlatot, nem is érdemes elindulni errefelé, de azért legalább a hazai németség hivatalos intézményei, így az Országos Önkormányzat, és különösen parlamenti képviselője, Ritter Imre hallathatná a hangját, ha valóban képviselői a közösségüknek. (Az ellenzék nyilván nem találja “kifizetődőnek” a megszólalást.)

Kizárt dolog, hogy ha a határon túl ilyesmi előfordulna, az ottaniak ne reagálnának, sőt a magyar kormány se hagyná válasz nélkül

Megtanulhattuk volna a történelemből, hogy

“növeli ki elfedi a bajt”.

A sunyi hallgatás, fejek behúzása, a magát megadó jobbágy mentalitás még soha nem járt sikerrel. antiszemita, antisváb,Most sem fog. A hatalom mindig könnyű prédát keres, aki pedig hallgat az annak mutatja magát.

Forrás

Háttér….

A németség likvidálásával viccelődtek a Petőfi Irodalmi Ügynökség frissen indult, Hajónapló című műsorában. A nyolcórás műsorfolyam végén kapott helyet azoknak az egykori keménymagosoknak a beszélgetése, akiket az EchoTV-ről inkább eltávolítottak az EP-kampány idején. Emlékezetes, tavaly év elején emlegették többször is a Jobbik politikusát Jákob Péterként, bár állításuk szerint nem Jakab zsidó származására utalgattak ezzel – írta a magyarhang.org.

(További részleteket a fenti linkre kattintva hallhat-láthat, akit érdekel.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük