Nem megyünk Tuareg kannibáljai közé – mondta egy ellenzéki párt egyik vezetője, válaszként a kérdésre, miért is nem látogatnak el hozzánk a Kossuth téri sátorba. Megtiszteltetés számunkra a jelző, köszönjük. Valóban keményebbek, öntörvényűbbek vagyunk az átlag közszereplőknél, de ez csak azért feltűnő, mert mások, akiknek pont ilyennek kéne hivatalból lennie, roppant puhák. Alább Szabó Gábor, Tuareg gondolatatainak folytatását  olvashatják.

Ha mindenki az ellenzéki oldalon elkannibálosodna, nem lenne már Rezsim

Egyébként meg nem eszünk embert, az azért tán kiderült az MSZP vezetőivel folytatott mélybeszélgetésekből. Már azokat biztos nem, akik egyszerű, és direkt kérdésekre egyszerű és direkt válaszokat adnak. Nem félrenéző melléduma, hablaty, kamu, satöbbi: egyenes kérdésre egyenes válasz. Aki ezt képtelen vállalni, mert elorbánosodva már csak saját leszervezett közönsége előtt mer megnyilatkozni, az csak nyugodtan kannibálozzon minket gyávaságát leplezendő.

Olyannyira nem vagyunk emberevők, hogy a két mélybeszélgetés után nem rendezzük meg saját pártszámpitizánsainkkal az el nem jött ellenzéki pártvezetőket kihelyettesítő szembesítő beszélgetéseket. Nem kívánjuk ugyanis a szükségesnél jobban kiélezni a viszonyokat, hisz végül mind ugyanoda kell, hogy megérkezzünk. És valószínűleg nem is szükséges: aki eljött, eljött, aki meg nem, az így járt. Egyébként meg szeretünk kannibálok lenni: rendeseket harapni a Rezsim szolgáiba. Bár jobban belegondolva nem mindegyik éri el az ember szintjét.

KÖZTÁRSASÁG!

Kik is ők?

A Mozgalom célja az ellenzék Demokrata Minimum köré egyesítése, a demokraták szétaprózottságának, megosztottságának, passzivitásának megszüntetése. A Demokrata Minimum: az Alkotmány és a választási jogszabályok 2010. áprilisi állapotok szerint helyreállítása, ezen alaptörvények “kőbevésése”: megváltoztatásuk feles részvételű, kétharmados többségű Népszavazáshoz kötése, hatályba léptetésük után azonnal új, szabad választások kiírása. Az OGYM  együttműködik mindazon politikai és civil szervezetekkel, melyek a Demokrata Minimumot elfogadják. (Tuareg blog, 2014. szeptember)

A Tuareg vezette Ország Gyűlése mozgalom 2014 nyara óta táborozik a Kossuth tér sarkában. A csapat minden történésről nagyon sarkos és karakteres véleményt fogalmaz meg. Dicséretes, hogy akárki akármit is mond, ők következetesen a saját véleményüket hangoztatják, legyen az szimpatikus, vagy akár ellenszenves az éppen regnálónak és hivatalos ellenzékének. Két dolgot is lehet tenni velük egyetérteni vagy elutasítani amit mondanak, nem tudomást venni róluk viszont nagy hiba lenne.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here