Veszélyes a szondáztatás? – Kapnak-e védőcuccot a rend éber őrei?

A koronavírus kapcsán vetődött fel a kérdés: kapnak-e megfelelő védőeszközt a “gyalogrendőrök”, akik egy-egy akció során szondáznak? Ilyenkor röpköd ám a baci rendesen!

Gondolt rájuk valaki a főrendőrök közül?

A zsaruk problémáival, kérdéseivel foglalkozó közösségi oldalon vetette fel egy érintett az alábbiakat:

“Van információtok arról, hogy az ORFK-n elkezdtek-e kidolgozni valami intézkedési tervet arra, hogy meddig kell FINN ellenőrzéseket tartani úgy, hogy a vírus a szomszédos országokba jelen van és ellenszer nincs rá! Egy-egy ilyen ellenőrzésnél napi 200-400 db mindenfajta (akár török, román, olasz kamionos vagy átutazó) ember fúj (néha nyálasan) a kezünkbe lévő szondára, kabátunkra!

  • Alkalmas erre a feladatra a kocsikban lévő egységcsomag?
  • Megvéd ettől a nagy mennyiségű kontakttól?
  • Vagy majd utólag ha megbetegedett néhány kolléga vagy családtagja gondolkodnak?”

“Mindenre fel vagyunk készülve!?”

A kérdés felvetése jogos és érdemes beleolvasni a kommentekbe:

“Komoly a vezetés ott is! Még egyik sem mert gondolom feljebb jelenteni,vagy engedélyt kérni azoktól a fél istenektől (akik éppen eddig önmaguktól nem találták még ki)hogy most talán ezt a nyáladzós intézkedést szüneteltetni kellene,lehetne…akár?”

“Az íróasztal mellett ezt nem tudják átérezni, mint sok más korábbi okos döntést sem. Ez ugyanúgy nem érdekli őket, mint azt sem ha a nyáron 40 fokban aki állítanak teljes gyakorlóban télen meg ünnepi pantallóban…”

” És aki a határon dolgozik az mit mondjon a rengeteg vendégmunkástól akik menekülnek haza olaszból a vírus miatt?”

“Biztos hogy jár még a veszélyességi pótlék, a védő felszerelés is . Habár ezek xarnak másra, csak a saját seggüket féltik !”

“Már bocs de szerinted ezzel mennyire foglalkoznak??,semennyire …már rég készen kéne lenni egy protokollnak ……inkább alagutat ásnak”

“Az az igazság, hogy a végrehajtó állomány csak egy statisztikai adat”

“Ausztriában mindenki steril fújókát kap??haza is viheti mert a kezedbe nyomják ha végeztél”

Tisztelt “felsőbb vezetés”!

Egyszerű polgárként felvetődik a kérdés: nem kellene embernek tekinteni az állományuk azon tagjait, akik az utcán teljesítenek szolgálatot? Rajtuk múlik ugyanis, hogy a nem kiemelkedő bérükért cserébe viszonylagos biztonságban élhetjük mindennapjainkat. A dolgok nem az íróasztal mellett történnek, ha Önök mégis így gondolják, talán ki kellene próbálni pár napot a “terepen”, gondolom, megváltozna a véleményük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük