Karácsony Gergely hatása Jellinek Dániel lelkiismeretére, avagy utóbbi mégsem rakja utcára lakóit

Ahogy arról beszámoltunk, Jellinek Dániel, akinek a megszorítások ellenére is feltehetően lesz mit a tejbe aprítania, lévén “kerítésen belül” a leggazdagabb általunk “kitermelt” réteg tagja, bezárni készült a csepeli munkásszállót, ahol 200 embertől szedett lakbért. Karácsony Gergely főpolgármester “remek” ajánlata, észérvei, lelkiismerete, vagy valami egészen más okán azonban Jellinek meggondolta magát.

„Oka is volt, értelme is lett,

„Oka is volt, értelme is lett, hogy a szokásomtól eltérően emeltebb hangon szólítottam fel az ország egyik leggazdagabb emberét, Tiborcz István üzlettársát, hogy egynapi profitja terhére biztosítsa a csepeli munkásszálló működését, ne tegyen utcára 200 embert, köztük 50 gyereket. Jellinek úr, bár korábban a lakókat a szálló bezárásáról értesítette, most mégis vállalja az üzemeltetés költségeit”

– újságolta el hivatalos Facebook-oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Emlékeztetőül….

Az Indotek Grouphoz tartozó csepeli munkásszálló a múlt héten azok után került be a hírekbe, hogy kiderült: a magas rezsiárak miatt bezárnák a tizedik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel érdekeltségében lévő szállót. Az Indotek Grouphoz tartozó munkásszálló vezetősége a múlt héten arról értesítette a lakókat:

október 15-én, szombaton határozatlan, de hosszabb időre bezárják a szállót, ahol azt követően sem áram-, sem víz-, sem fűtésszolgáltatás nem lesz.

“A 100 milliárd forintos vagyonnal rendelkező ingatlanmogul

közleménye szerint a szálló lakóinak

„piaci alapon” kell máshol megoldaniuk a lakhatásukat. Én viszont emberiességi alapon keresem a megoldást.

-írta rögvest a főpolgármester reakciójában.

Mert üzleti alapon Jellinek úr talán magyarázhatja, de emberiességi alapon egészen biztosan megengedhetetlen, hogy az elszabadult rezsiköltségek és az elszabadult albérletárak közepette utcára tesznek 200 embert, köztük 50 gyereket. Az érintett 150 felnőtt és 50 gyerek érdekében persze kész vagyok találkozni Jellinek úrral. Legyen a megismerkedésünk helyszíne a csepeli munkásszálló. Menjünk együtt oda, hívjuk meg a lakókat is, hiszen az ő sorsukról, az ő életükről van szó.

Továbbra is állítom:

az ország egyik leggazdagabb emberének egynapi, mondom, egynapi profitja elegendő lenne a helyzet megoldására.

Ő mégis az egekbe szökő energiaáraktól és kormányzati megvonásoktól sújtott Fővárosi Önkormányzattól várja a pénzügyi megoldást, és azt, hogy gondoskodjon a lakók elhelyezéséről. Ehhez két dolgot érdemes tudnia.

 • 1. A budapesti családok átmeneti otthonai már most is 100 százalékban telíttettek.
 • 2. A legkiszolgáltatottabb embereket segítő intézmények sora került az ellehetetlenülés szélére a rezsiköltségek elszabadulása miatt.

Mi Budapesten a lehetőségeinkhez mérten próbáljuk megmenteni a szociális feladatokat ellátó szervezeteket, erről szóló javaslatomat szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. Mert én ebben a szociális krízishelyzetben semmiféle kilakoltatást nem tartok indokolhatónak, tegye azt bárki.

Ha tehát Jellinek úr mégsem hajlandó 200 ember lakhatása érdekében feláldozni egynapi profitját,

akkor adja át a munkásszállót a Fővárosi Önkormányzatnak, mert mi nem „piaci alapon”, de emberiességi alapon megakadályozzuk, hogy emberek kerüljenek onnan az utcára.

FRISS!

 • Bruno Fernandes duplázott Uruguay ellen
  A portugál labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte az uruguayi csapatot a katari világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, a H jelű kvartettben, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.
 • Belendült a konzultáció-számláló! – Varga Judit is mondott egy számot
  Az szinte állítható, hogy Orbán Viktornak elég lesz egy kisebb hátizsák, amiben Brüsszelbe szállítja a “Mondjunk nemet a szankciókra!” konzultációra beérkezett megerősítő válaszokat, hiszen az ebben a kategóriában csúcstartó 2017-es „Stop Soros” konzultációról 2,35 millió választ “vallottak be” hozomra.
 • Casemiro bombagóljával nyert Brazília
  A brazil válogatott Casemiro góljával 1–0-ra legyőzte a svájciakat a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, sikerével pedig bebiztosította a továbbjutását.
 • 5 online terjedő takarítási trend, amit jobb elfelejteni
  Így karácsony előtt minden háztartásban előkerül a takarítás a nem mindenkinek örömteli tennivaló. Ahogy közeledik a szenteste dátuma és sűrűsödnek az események, egyszer csak neki kell gyürkőzni és ekkor érdemes tudni, mit, milyen sorrendben és mivel kezdjünk hozzá. Ebben próbálnak segíteni az alábbi tanácsok.
 • Prostihálózat Mezőkövesd-Zürich-viszonylatban – Magyar letartóztatottak mind a két országban
  Svájci-magyar közös nyomozócsoport alakult a borsodi Mezőkövesdről Zürichbe szexuális munkára kivitt nők ügyében, az elkövetőket elfogják. A szoros kétoldalú nemzetközi bűnügyi együttműködésnek köszönhetően hazánkban és Svájcban egyszerre csaptak le a rendőrök a két nőre és a két férfire.