Karácsony Gergely: úgy látszik, Tarlós István nem tud méltósággal visszavonulni!

„Tarlós István eltöltött 30 évet a magyar önkormányzati rendszerben, sokak tiszteletét kiváltotta ezzel. Többek között az enyémet is, függetlenül attól, hogy politikailag nem értünk egyet. Szerintem a saját eddigi életpályáját és az eddig azzal kapcsolatos kiérdemelt tiszteletet rombolja az, hogy úgy látszik, nem tud méltósággal visszavonulni„ – így reagált Karácsony Gergely Tarlós István volt főpolgármester feljelentésére.

Tarlós feljelentget

Tarlós István minden olyan, a korábbi ciklusokat érintő ügyben feljelentést tett, amelyet a főváros új vezetése korrupciógyanúra hivatkozva kivizsgálna. A jelenlegi főpolgármester az ATV Híradónak azt mondta: a vizsgálóbizottság, amit elindítottak, minden vezetésnek erkölcsi kötelessége, szerinte ennek semmi köze Tarlós István személyéhez,

“politikai furkósbotot ebből faragni nem szeretnének”.

Hozzátette: ez nem politikai boszorkányüldözés.

“Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy ennek a szakmai vizsgálóbizottságnak tagja az a Szegvári Péter is, aki a volt főpolgármester főtanácsadója volt az előző ciklusban”

– mondta a főpolgármester.

Karácsony elismerte Tarlós István szakmaiságát,

mint mondta:

sokat tett ezért a városért, de ideje lenne elfogadnia azt, hogy a választópolgárok máshogy döntöttek tavaly októberben.

atv.hu

Háttér

Másfél oldalas nagy interjút adott Tarlós István a Magyar Nemzetnek. A volt főpolgármester hosszan beszélt azokról az ügyekről, amelyek az új városvezetés szerint korrupciógyanúsak, ezért vizsgálóbizottság nézi át azokat. Korábban csak annyit mondott ezekről, hogy ha valaki szerint korrupció történt az ő hivatali idejében, akkor tegyen feljelentést, most viszont tovább ment:

mint elmondta, hétfőn az országos rendőrfőkapitánynál feljelentést tett.

Szerinte ugyanis ezzel lehet tisztázni a helyzetet, hogy ne terelhessék el a figyelmet arról, kilenc hónap alatt nem tud az új városvezetés felmutatni semmit.

A Lánchídról Tarlós azt mondta:

tudniuk kellett korábban is, hogy a híd állapota romlik, de még csak nem is terveztek.

De megemlítette még azt is, hogy az SZDSZ kérte annak idején, hogy a híd legyen a fővárosé.

A volt főpolgármester szerint “igazságtalan kettős mérce” azt mondani,

hogy neki kilenc éve lett volna felújítani a Lánchidat, mert abban az időben több más felújítás és a főváros pénzügyi rendbetétele történt meg.

Tarlós értékelte az új városvezetés első háromnegyed évét is. Szerinte

“tulajdonképpen a kilenc hónap alatt belengetett ígéretekből lényegében semmi sem teljesült. Az idő panaszkodással, konfrontációval telik, és kétséges, hogy ez a parlamenti kampányig jelentősen változna. Látványpolitizálás, gyűlölködés folyik, amit a Hvg.hu, a 24.hu, a Népszava – úgy tűnik – teljes erővel támogat. Nap mint nap.”

(Forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük