A lakájmédia “rühhel” töltött lövedékekkel vette pergőtűz alá Karácsony Gergelyt

Politikai támadást indított a lakájmédia a Fővárosi Önkormányzattal és a fenntartásában álló Pesti Úti Idősek Otthonával szemben – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

“A hétvégén több, a kormányhoz hű médium csúsztatásokra és hazugságokra épülő cikkeket, híradásokat közölt.

Hazudtak az intézmény higiéniai állapotáról. Arról, hogy hogyan követte a teszteredményeket a járványügyi zárlattal kapcsolatos döntés. Hazudtak egy idős asszony halálának okáról, és megtévesztették a közvéleményt azzal kapcsolatban, hogy kinek a feladata a beteget ellátó kórház tájékoztatása koronavírussal fertőzött lakó esetén.

Mivel a kórházak maguk végzik a tesztelést, az eredményről pedig az operatív törzs is azonnal információt kap, abszurd a fővárost bármilyen információ visszatartásával vádolni.

A koronavírus terjedésnek megállítására akkor van esélyünk, ha igazat mondunk,

őszinték vagyunk egymáshoz és a közvéleményhez, hiszen minden nyilvánosságra hozott valós információ segíti a küzdelmet, minden politikailag motivált hazugság pedig veszélyezteti.

Nem azért álltunk a nyilvánosság elé a Pesti Úti Intézmény, majd a Rózsa utcai Intézmény ügyével, mert az egész országban csak ezekben az otthonokban történt megbetegedés, hanem azért, mert mi hisszük, hogy az információ most akár életeket menthet.

Nincs helye a hallgatásnak, a kozmetikázásnak, de a hazugságnak legkevésbé!

A lakájmédiával szemben helyreigazítási kérelemmel éltünk

Pedig megtehettük volna, hogy a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve rémhírterjesztőkként fenyegetjük börtönnel a propagandistákat. Nem tettük, mert nem értünk egyet ezzel a törvénnyel.

De az igazmondás – amiről sokan teljesen leszoktak – most élet-halál kérdés! Vegyük komolyan!

Háttér…..

A mandiner.hu-n jelent meg változatlan formában az ominózus cikk, amit átvett az origo.hu és a ripost.hu is. Részlet a cikkből:

“Egy sürgősségi kórház alkalmazottja lapunknak elpanaszolta: a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthona napokon át nem tájékoztatta őket arról, hogy a hozzájuk sűrűn, más problémákkal küldött lakók valójában egy koronavírus-járvánnyal erősen fertőzött intézményből érkeznek. A tájékoztatás elmulasztása veszélyezteti a kórház dolgozóit és betegeit. Az otthon 64 földszinti lakója már napok óta karanténban van, egy karanténba került asszony pedig elhunyt. Az idősotthonban elharapózott járvány logikus: a higiénia ottani elégtelenségét jól jelzi, hogy a kórházba küldött lakók 70-80 százalékban rühfertőzöttek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük