„A BKK vezetésére pályázatot fog kiírni a főváros, és ha Vitézy Dávid beadja pályázatát, akkor nagyon meglepődnék, ha lenne nála alkalmasabb, mert az ő munkáját nagyon sokra tartom” – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Start című műsorában.

Megbeszélték?

Karácsony Gergely azt állítja, a kormány nem teheti meg, hogy háborúban álljon a fővárossal, és üdvözli azt a hozzáállását a kormánynak, hogy az a megállapodás, amelyet Tarlós Istvánnal kötöttek, nem csak Tarlós Istvánnal maradhat érvényben.

- Hirdetés -

Arra a kérdésre, hogy a kormány korábban tett vállalásai közül melyeket tartaná meg, ismételten hangsúlyozta Karácsony, hogy a Bozsik Stadiont és a kézilabda csarnokot meghagyná, de az atlétikai centrummal kapcsolatban a lakosok véleményére kíváncsi. Ennek módjáról a következő napokban döntenek, mert még mindig vallja azt, hogy amíg nincs minden kerületben CT, addig stadion se lehet. De az említett két létesítmény építkezése már annyira előrehaladott állapotban van, hogy rossz vitákat generálna ezeknek a félbehagyása. Hangsúlyozta ugyanakkor Karácsony, hogy ezeket nem elfogadja, hanem tudomásul veszi, hogy vannak.

“A kormány ügye a stadion, az én ügyem az egészségügy”

Azt kérte a kormánytól, hogy hívják össze azt az egyeztető mechanizmust, amely az operatív ügyeket leegyezteti a kormány és a főváros között. Ennek keretében pedig javaslatot tenne a budapesti egészségügyi ellátás fejlesztésére, hiszen erre kért mandátumot a választóktól. „A kormány ügye a stadion, az én ügyem pedig az egészségügy” – fogalmazott Karácsony, hozzátéve, hogy minden kerület nevében lobbizik a kormánynál, hogy az egészségügyi fejlesztés ne csak szuperkórházakról szóljanak, hanem a kerületek járó beteg ellátásáról.

Vitézy a legjobb?

Karácsony Gergely arról is beszélt a műsorban, hogy most a fővárosi közgyűlés csak arról döntött, hogy bizonyos fővárosi cégek igazgató tanácsában kik legyenek a tagok. De a vezetőségről nem döntöttek. „A BKK vezetésére pályázatot fog kiírni a főváros, és ha Vitézy Dávid beadja pályázatát, akkor nagyon meglepődnék, ha lenne nála alkalmasabb, mert az ő munkáját nagyon sokra tartom” – fogalmazott a főpolgármester arra a kérdésre, hogy lát-e jövőt az új fővárosi vezetésben Vitézy Dávidnak. Mint mondta, budapesti szemszögből a fővárosi közösségi közlekedés Tarlós István első négy évében volt a legjobb, amikor is az élén Vitézy Dávid igazgatta a közlekedést.

Arra a felvetésre, hogy most visszajöttek a régi emberek, azt válaszolta, hogy neki mindig is a teljesítmény és a valóság volt fontos, nem pedig „a politikai hókuszpókusz”.

A teljes eredeti cikk itt olvasható.

 

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét