Karácsony: visszahozzuk Magyarországra a demokrácia megtépázott szellemét

A budapestieket sikerült felráznia a pénteken tartott első főpolgármester-jelölti vitának, ami remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy magas legyen a részvétel az ellenzéki budapesti előválasztáson – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

  A következetes szociáldemokrata helyi kormányzás csodákra képes

A Párbeszéd társelnöke tartalmasnak nevezte a pénteki vitát, amely egyúttal arról is meggyőzte, tovább kell folytatnia a küzdelmét, hogy az ellenzék közös jelöltje váljon belőle.

Karácsony Gergely kitért arra is, hogy az előválasztási viták sokat segíthetnek abban, hogy „Magyarországra visszahozzuk a demokrácia megtépázott szellemét”. Mert a demokrácia arról is szól, hogy a jelöltek elfogadják egymás jó szándékát, nem tönkretenni, hanem fejleszteni akarják a várost, továbbá elfogadják, véleménykülönbségeiket nyílt vitában bonyolítják le.

Zugló polgármestere nagy büszkeségeként említette, hogy Tóth József, a XIII. kerület vezetője is őt támogatja az előválasztáson. Elmondta, sokat tanult annak a városrésznek a polgármesterétől, amelynek fejlődése megmutatta: a következetes szociáldemokrata helyi kormányzás csodákra képes.

A főpolgármester-jelölti vita nagy nézeteltérések nélkül zajlott

Karácsony Gergely kérdésre elmondta, bárki nyerje is meg az ellenzéki előválasztást, a többieknek később támogatniuk kell a Tarlós István főpolgármester kihívójaként induló nyertest. Hangsúlyozta, ha nem ő nyer, így fog tenni, de ezt fordított esetben elvárja a többiektől is.

A pénteki vitán Kerpel-Fronius Gábor (Momentum), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) és Kálmán Olga (független, a DK által támogatott) főpolgármester-jelölt vett részt.

Portálok beszámolói szerint a vita nagy nézeteltérések nélkül zajlott, a jelöltek a működtetés átláthatóságát, valamint a zöldfelületek és a bérlakásállomány növelését, a forgalom enyhítését ígérték. Felvetődött továbbá a tömegközlekedés, a parkolás és a hajléktalanság témája, a közintézmények akadálymentesítése, rezsitámogatás bevezetése, nagykörúti kerékpárút kialakítása és a nyilvános illemhelyek számának emelése is.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük