Karácsonyi külföldi utazást tervez? Mi az ön helyében valami nagyon combos B tervvel is készülnénk!

Az országban maradást javasolta a karácsonyi utazás helyett a szünetre az  egészségügyi miniszter egy vasárnapi interjúban, miközben az észak-olasz régiókban szigorú óvintézkedésekkel készülnek a karácsonyi vásárok megnyitására.

Esetleg itthon?

Roberto Speranza a Corriere della Sera című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy az olaszországi vakációzást javasolja az idei téli szünetben is a külföldre való utazás helyett.

“Ha a kórházak bírják a terhelést, nem lesz szigorítás, és a karácsony olyan lehet, mint a pandémia előtt volt. Ha viszont a kórházra szoruló betegek száma emelkedik, területi korlátozások bevezetésére kerül sor”

-hangoztatta az egészségügyi miniszter.

Óvatosnak kell maradni a karácsonyi utazás szervezése közben is

Kijelentette, Olaszországban a járványmutatók és az oltottak aránya a legjobbak közé sorolhatók Európában,

“mégis óvatosnak kell maradni, mivel egész Európában komoly a helyzet, és a járványhullám még mindig magasan jár”.

Franco Locatelli a Közegészségügyi Hivatal elnöke szerint az idei karácsonyon sokkal nagyobb társadalmi életet lehet majd élni, mint tavaly.

“A helyzetet nem szabad alábecsülni, de nem szabad engedni a pániknak”

– jelentette ki. Emlékeztetett, hogy tavaly ilyenkor a járvány terjedését mutató reprodukciós ráta 15,7 százalékos volt a mostani 1,2 százalékhoz képest. Egy évvel ezelőtt több mint 25 ezer Covid-19 beteg volt kórházban a mostani valamivel több mint 3500-hoz képest, és tavaly ugyanilyenkor egy nap alatt 445 beteg halt meg, miközben most 51 a halálos áldozatok napi száma.

Egyszerű huhogás lenne?

Az Assoutenti fogyasztóvédő szövetség vasárnapi közleménye szerint az egészségügyi miniszter riogatja a lakosságot. A szervezet hangsúlyozta, hogy a járvány előtt több mint 18 millió olasz utazott a karácsonyi szünetben, közülük három és fél millióan külföldre, ami 4,5 milliárd euró forgalmat jelentett.
Az északi Trentino Alto Adige tartományban november 14-től készülnek megnyitni a karácsonyi vásárokat. A kormányzó Aldo Kompatscher elmondta, hogy az öt standnál többet befogadó vásárokon kötelező lesz a szájmaszk viselete és a biztonsági távolság betartása: a karácsonyi vásárokra belépőknek kötelező lesz a védettségi igazolás felmutatása, a nem beoltottaknak pedig külön folyosókat alakítanak ki.

Forrás: Respublika.hu

Figyelem!

Utazási útmutató az EU-ra — folyamatosan frissülő weboldal segíti a tájékozódást

utazás

Egy hozzászólás itt: “Karácsonyi külföldi utazást tervez? Mi az ön helyében valami nagyon combos B tervvel is készülnénk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük