Kásler 72 órás ultimátuma a kormány felé: ha nem teljesítik, akkor…….

Kásler Árpád ultimátumot intézett a magyar kormányhoz a ahazapartja.hu oldalon megjelent „72 órás ultimátum a magyar kormányhoz Kásler Árpádtól” című közlemény szerint, amennyiben október 10-én reggel nyolc óráig nem állítja le a kormány a devizahiteles ügyekben indított végrehajtásokat és nem állít vizsgálóbizottságot az okozott károk felmérésére és a kártérítések megkezdésére, akkor lépni fog.

A végsőkig elszánt….

“Az elmúlt egy évtizedben, a felnőtt életem 33 %-át arra áldoztam éjjel és nappal, hogy a magyar emberek érdekeit megvédjem. Tettem ezt  belföldön és külföldön, legutóbb az Európai Unió  Parlamentjének Petíciós Bizottsági meghallgatásán, melyről Magyarországon egyetlen fősodrású média sem számolt be, egyetlen politikus sem adott hangot a magyar parlamentben, sem egyéb fórumon vagy médiában. Melyből arra lehet következtetni, hogy mindenki azok közül, akik érdemben tehetnének a magyar emberek kifosztása ellen, elfogadottnak tekintik az emberek ily módon való ellehetetlenítését , kifosztását, öngyilkosságba való hajszolását.” – írja.

Megfogalmazta, hogy minden lehető utat végigjárt, de a média szerinte elhallgatta az ügyet, vagy ha írtak is róla, azt rágalomhadjárat volt. Nem lát az ultimátumon kívül más esélyt, hogy meghallják a hangját.

“Ezt többet elviselni nem tudom,

majd a történelem megítéli, hogy jól vagy hibásan cselekedtem-e, de 72 órát adok a magyar kormánynak, hogy azonnali hatállyal leállíttasson minden „devizahiteles” ügyből fakadó végrehajtást és az okozott károk felmérésére vizsgálóbizottság állíttassék fel, a kártérítések megkezdéséhez.

Amennyiben ez nem történik meg, akkor erőszak alkalmazásával, ha kell mártírhalál árán is megteszek mindent ennek  megfékezésére.

A jogos védelem bekerült Magyarország Alaptörvényébe. Az Alaptörvény V. cikke kimondja, hogy „Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye,, illetve a tulajdona ellen intézett, vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához”.  Ezzel a jogtalan támadással szembeni ellenállás többé nem kivételes lehetőség, hanem mindenkit megillető alapjoggá vált.

A 72 óra 2019. október 07. reggel 8:00 órától indul.

Szólt a magyar néphez is:

“Kérem Önöket, hogy minél többen csatlakozzanak az ultimátumomhoz, kérem az értelmiséget, hogy csatlakozzanak, tegyék jóvá eddigi hallgatásukat, kérem az adósokat, hogy értsék meg, ha már én nem leszek, itt érdemben más nem fog kiállni az érdekeikért. Eddig többször magamra lettem hagyva, ha most is bekövetkezik ez, akkor ott lesz vége a dalnak, én a haláltól nem félek, az enyém gyors lesz, de a most gyáván megbúvó kifosztottaké lassú és kínkeserves, mert az illegális bevándorlók szintjére süllyesztik őket a kifosztóik.”

Felhívását azzal a kiegészítéssel zárja, hogy az Európai Unió Bírósága a devizahitelesek mellé állt:

“Szepesházi Péter ügyvéd szerint egy lengyel ügyben minap és az idén tavasszal egy magyar ügyben hozott ítéletet szerint az Európai Unió Bíróságának (EUB) álláspontja az, hogy a szerződés érvénytelensége egyben azt jelenti, vissza kell állítani az eredeti állapotot – írja a  Magyar Hang. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az eredetileg felvett összeget kell visszafizetni kamatok nélkül, de abból le kell vonni az adós által korábban már fizetett törlesztőrészleteket….”

A legfrissebb EUB-döntést elemezve

a Frankfurter Allgemeine Zeitung című napilap gazdasági elemzője szerint ez az ítélet közel 18 milliárd euró, azaz hozzávetőlegesen hatezer milliárd forint veszteséget okozhat a Kelet-Európában tevékenykedő bankoknak

4 hozzászólás

 • 2019.10.06 - 08:50
  Közvetlen hivatkozás

  Érdekes, sőt roppant szokatlan, annyira, hogy nem is tudom, hogy mit gondoljak! Tényleg nem hallottam “ellenzéki” tv-ben semaz uniós állásfoglalásrol…..

  Válasz
 • 2019.10.06 - 09:35
  Közvetlen hivatkozás

  A bankok a csuti kontár kurmánya engedélyével rabolja ki az ingatlan hiteleseket, mert a gyeplőt a lovak közzé dobta a kurmány, mikor a 180 Ft. fizetési lehetőség lejárt !

  Válasz
 • 2019.10.17 - 18:50
  Közvetlen hivatkozás

  Az nem értem ha az EUB döntésének megfelelően az érvénytelen szerződések miatt a bankok visszafizetik kamatmentesen a devizahiteleket az miért okoz 18 milliárdos veszteséget a bankoknak.
  Ha ugyanannyit adnak vissza mint amennyit kaptak akkor mennyi abból a veszteség? Szerintem nem veszteségük hanem nyereségük volt belőle, mert ingyen kamatfizetés nélkül használták a devizahitelesek pénzét.

  Válasz
 • 2019.10.17 - 18:51
  Közvetlen hivatkozás

  Az nem értem ha az EUB döntésének megfelelően az érvénytelen szerződések miatt a bankok visszafizetik kamatmentesen a devizahiteleket az miért okoz 18 milliárdos veszteséget a bankoknak.
  Ha ugyanannyit adnak vissza mint amennyit kaptak akkor mennyi abból a veszteség? Szerintem nem veszteségük hanem nyereségük volt belőle, mert ingyen kamatfizetés nélkül használták a devizahitelesek pénzét.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük