Kásler: a 21. század egészségügyét építjük - addig marad a köpölyözés ..... - Városi Kurír

Sorting by

×

Kásler: a 21. század egészségügyét építjük – addig marad a köpölyözés …..

Kásler Miklós gigabejelentéssel kábítja a hon polgárait. Az el feltehetően az lehet, hogy most ugyan a fejlődő világ felé tendálunk, de ez ne kedvetlenítse el a ma élőket, az unokáik már biztosan jobb ellátásban részesülnek, ha megöregszenek.

Hirdetés

Már “nyomtatják” az egészségügyi dolgozó-robotokat?

A 21. század egészségügyét építjük a legkorszerűbb technológiákat meghonosítva

– mondta az emberi erőforrások minisztere az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Kásler Miklós az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) adatbázisainak kedden bejelentett bővítéséről elmondta: a 23 milliárd forintos fejlesztés keretében a magyar emberek 5 éven belüli egészségügyi adatait lehet feltölteni a már meglévő rendszerbe. Emellett a nagy adatbázisokat is hozzákapcsolják az EESZT-hez, mint például a vérkészlet- és a védőoltás-nyilvántartásokat, a várandós édesanyák adatait és a gyermekegészségügyi kiskönyvek nyilvántartását.

A rendszerhez hozzáférnek majd a családi orvosok, a járóbeteg-szakrendelések és a kórházak

Kásler: “Nem a magyar egészségügynek kell gyógyulni” – elég, ha agyra vesszük, hogy ez van és jó napot!

A miniszter a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról is, hogy teljesen egységessé válik a keringési betegségek leletezése, valamint lehetőség nyílik a tüdőrák szűrésének új módszerére, az alacsony dózisú CT felvételeinek automatikus kiértékelésére. Kásler Miklós kitért arra is, hogy a rendszerben rögzítik az onkológiai betegek teljes adatbázisát az “onkoterápiás protokollokkal, tehát a kezelési irányelvekkel együtt”. Így lehetővé válik a telemedicina, azaz távkonzultáció, hogy

Távkonzultáció:”ne a beteg utazzon, hanem a lelet”

a kiépülő rendszertől azt várjuk, hogy jelentősen lerövidül a betegek várakozási ideje, a daganatos beteg esetén például a jelenlegi 60 napos várakozási idő kevesebb mint 30 napra csökken.

A Balog-pótló Kásler Miklós: a halálos betegségeknek jó 70-80%-át a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni

Ez nagyon klassz!

Arról ugyan nem beszélt az avatott megszólaló, hogy “boldogabb helyeken” a daganat-gyanús eseteket észlelésüket követő azonnali beavatkozás – pár napon belüli – követte már a XX. századi, elavult körülmények között is. Arról sem szólt, hogy kik végzik el a majdani műtéteket, kezeléseket, ha az orvosok, nővérek és ápolók addigra már a “fejletlen”, lenézett nyugat európai országok kórházainak osztályain gyógyítanak.

Fenébe az észérvekkel, éljen a hit! Az ima segít!

Ha azt gondolta, hogy nem süllyedhetünk tovább, tévedett – Kásler, a súlyosbító körülmény

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.