Kemény szavak: ha megbüntetnek, csődbe viszem a vállalkozásomat és befejezem a működésemet - nyilatkozta Erdőkertes háziorvosa - Városi Kurír

Sorting by

×

Kemény szavak: ha megbüntetnek, csődbe viszem a vállalkozásomat és befejezem a működésemet – nyilatkozta Erdőkertes háziorvosa

Még Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában is szóba került Kiss Csaba, Erdőkertes háziorvosa, aki nem olt a körzetében. Bár mind az önkormányzat, mind a tiszti főorvosi szolgálat szankciókat helyezett kilátásba, az ATV Híradójának elmondta, hogy nem gondolta meg magát.

Hirdetés

Döntésének okai….

Az erdőkertesi háziorvost az ATV Híradó telefonon érte el, és Kiss Csaba úgy fogalmazott, hogy a döntésének több oka is van. Szerinte káosz van az oltások elrendelésében, mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik.

“Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni”.

A kínai vakcinának nincs európai engedélyezése, és ezt kifogásolja.

“Az összes engedélyezett is tulajdonképpen nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény, tehát majdhogynem ilyen klinikai kipróbálási fázisban vannak”

– és noha Kiss szerint ez járványhelyzetben megengedett, nem nagyon szeretne

“gyógyszerkipróbálásokban részt venni.”

A harmadik ok, hogy úgy látja, maga

a rendelő nem felel meg ilyen körülmények között, hogy úgy tudjanak oltani, hogy ne a járvány terjedéséhez járuljanak hozzá, hanem a megelőzést segítsék.

Elmagyarázta, hogy két orvos és két fogorvos rendel náluk, a váróhelyiség pedig félig-meddig közös. Váltott rendelésben vannak, így bármikor bejöhet egy covidos beteg: Kiss Csaba részletezte, hogy pénteken például három covidos beteg sétált be a pozitív leletével hozzájuk.

“Most ha közben ott ülnek tízen, akik be vannak hívva mondjuk egy ampulla Modernára, el lehet képzelni, hogy közöttük terjesztjük a covidot, vagy éppen próbáljuk megelőzni”

Ráadásul a váróhelyiségük túl kicsi, hogy megfelelő távolságot tartsanak.

Kiss Csaba azt szintén nehezményezte, hogy a szervezést is a háziorvosokra testálják:

nekik kell fölhívni a pácienseket és beosztani őket – ez pedig jelentős terhelés. Ez sok plusz költséggel jár, amit a háziorvosnak senki nem kíván megfizetni. Kiss felsorolta, hogy a szervezés milyen telefonköltséggel jár, amit bár el tud számolni, a személyi jövedelemadót neki kell megfizetnie.

Végül a háziorvos elmondta, hogy

“megfenyegette” már az önkormányzat, a tiszti főorvosi szolgálat is esetleges szankciókat helyezett kilátásba, illetve a Facebookról értesült arról, hogy maga Tuzson Bence írt neki levelet. Az önkormányzatnál volt arról szó, hogy felfüggesztik a szerződését, a tiszti főorvosi szolgálat bár nem fenyegetett, megegyezni akartak, de Kiss Csaba azt vette ki a szavaikból, hogy hatóságként fognak eljárni, és megbüntethetik.

Amennyiben megbüntetik, csődbe fogja vinni a vállalkozást, és befejezi a működését

Kiss Csaba híradónknak azt szintén kifejtette, hogy

nekik is szükségük van a pihenésre, és nem tudja, hogy mi alapján mondta Müller Cecília, hogy ötmillió forintig büntetik azt, aki nem olt hétvégén, hiszen ők nem munkáltatói a háziorvosoknak. Ez az ötmillió forint a praxis háromhavi finanszírozása, “onnantól kezdve, én lehúzom a rolót” – zárta az erdőkertesi háziorvos.

A háziorvosnak visszajelzett pánciensek kilencven százaléka támogató Kiss Csaba elmondása alapján, és azt mondják neki, ne engedjen!

 

háziorvos
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.