Kéri László: az Orbán-féle patika naponta felírja a benne hívőknek a Gyurcsány-hashajtót! - Városi Kurír

Sorting by

×

Kéri László: az Orbán-féle patika naponta felírja a benne hívőknek a Gyurcsány-hashajtót!

Kéri László politológus szerint a “gyurcsányozás” már csak a keménymagnak szól, és sokakat taszít, ugyanakkor Gyurcsánynak és az ellenzéknek sem kellene minden hazugságra reagálnia – nyilatkozta a Klubrádióban.

Hirdetés

Az izgalomban tartás a lényeg

A Reggeli gyorsban Kéri arról beszélt, hogy a kormánypárt

“lázasan teszteli, hogy azt a két és félmillió embert, akik rájuk szavaznak, mivel lehet mindig izgalomban tartani, összetartani”.

A Fidesz a mostani Gyurcsány-filmmel ugyanazt az a mozaik kockát rajzolja és nagyítja fel, amit évek óta, mert csak a saját tábora egyben tartása a fontos számára.

Korábban ez az összetartó téma a migránspolitika volt, aztán Karácsony Gergely, “de újra meg újra kilyukadnak Gyurcsánynál”. Most van egy olyan funkciója is a gyurcsányozásnak, hogy az egész ellenzéki összefogást úgy tüntesse fel vele,

“hogy az nem más, mint a Gyurcsány, az meg a szemkilövés, meg a 21. század magyar tragédiája: ezzel a gyermeteg mesével próbálják egyben tartani a szavazókat.”

2007-ben is azt mutatták a kutatások, hogy a lakosság kettévált

Az egyik fele a baloldali értelmezést hitte el, azaz hogy az egész 2006-os októberi esemény csak orbánék puccskísérlete volt, a másik fele pedig azt hitte, hogy a Gyurcsány-féle rendőri diktatúra a békés tüntetőket feláldozta 56 ünnepén, mondta a politológus. Szerinte az ország simán elhitte a két mesét, de ma már csak a keménymagok hisznek ezekben az értelmezésekben, ezért szerinte az

a “játék”, amit a Fidesz csinál, önveszélyes, mert nemcsak a sajátjaikat fogja mozgósítani, hanem a szétesett baloldali tábort is, ami mindig felkapja a fejét: micsoda, ezek már megint puccsot akarnak? Tehát a másik tábor mobilizációját elő fogják segíteni a gyurcsányozással.

Kéri azt mondta, nincs kétsége afelől, hogy aki ilyen szinten van kormányon, és ilyen erővel tartja kézben a médiát és a “közemlékezet eszköztárát”, annak komoly esélye van, hogy még egy-két primitív hazugságot is piedesztálra fog emelni. A Gyurcsány-film “nyilvánvaló politikai funkciója összekapcsolni a kampány alap üzenetével. Bár Kéri szerint ez a taktika már 2018-19-ben sem működött, amikor “bohóc garnitúrává akarták összeterelni az ellenzéket”, hogy az mind Gyurcsány produktuma.

“Ez a mese a Fidesz szűkebb táborában maximálisan működőképes. Ahol a népmesei világképre, a jó és a rossz küzdelmére amúgy is nagy fogékonyság van. Mint a gyógyszer, az Orbán-féle patika naponta felírja ennek az egymillió embernek a Gyurcsány hashajtót. Meg is kapják”.

“…az emberek mégsem olyan hülyék…”

Ugyanakkor nem lát akkora kapacitást, mint amennyit belelát a Fidesz. Mert Kéri szerint az emberek mégsem olyan hülyék, mint amennyire annak nézik őket.

“A kormányváltást igénylők száma sokkal nagyobb mint az előző három választáson volt”.

Az oltás az új csodafegyver?

A régi vasak mellett a kampányban szerinte

a kizárólagos adu az oltás lesz, amihez már odarendelték, hogy az ellenzék oltásellenes.

Kéri úgy látja, hogy

Orbán nap mint nap azt érzékelteti az országgal, hogy mindenki neki köszönheti, ő oldotta meg: sokan el fogják hinni.

Ugyanakkor meghalt 30 ember ember, sokan voltak betegek, és szerinte ennek a jelentőségét sem szabad lebecsülni:

néhány százezer ember felkapja a fejét, amikor Orbán sikerekről beszél. Továbbá az egészségügyben és oktatásban lévő 200-300 ezres tábor is látta, hogyan lettek kizsigerelve, sanyargatva.

Ebbe a témába Orbán ugyanakkor már annyira belemászott, hogy már nem fog tudni váltani.

“Ez lesz az aduász”.

Ennek a veszélye, hogy még olyan hosszú az idő a választásokig, és új kihívások is jöhetnek.

“Ha erre fűzöd fel a magad sikerességét, akkor azt kockáztatod, hogy nem tudod, mit hoz a jövő. Ebbe bele is lehet bukni, most úgy néz ki, hogy nyerő lap”.

A teljes interjú itt hallható.

 

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Kéri László: az Orbán-féle patika naponta felírja a benne hívőknek a Gyurcsány-hashajtót!

  • 2021.06.04 - 19:47
    Közvetlen hivatkozás

    Szegény hazám, Magyarország egy XXI.században a mai kormány nem tud megfelelni se őseink magas szellemi színvonalának, se a globális kapitalizmus ismérveinek, se az E U tagsággal járó kihívásoknak, se a magyar választóknak.Lehet, hogy a kormány a híveit a sok maszlag, drága, több száz milliárddal el tudja még valamennyire kábítani, de az is hazánk baja lesz.,mert a realitás feléjük megint eltűnik az álarc mögött. Bár tudnék jókat is írni, de annyi a negatív kisugárzás, hogy az mindent felülír.Kérdés: ha egy politikus tehetséges és jó szándékú, ugye akkor nem kell neki több száz milliárdos propaganda gyár és nem kell neki a sok érdek ember sem? A teljesítménye önmagáért beszél. Mit látunk itt e hazában teremtésként? 1 % igen gazdag oligarchiát és nem becsült 99 % hátrányos embert.Miért nem kapunk a 10 évről egy statisztikai kimutatást EU-s támogatásból megvalósított beruházások terv és tényszámáról? Miért nem kapunk egy vagyon leltárt és hitel állományról egy táblázatot? Hogyan lehet jövőre választást kiírni beszámolók nélkül? A választók semmibe nézése egy beteg demokrácia képét mutatja fel külföld felé is.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.