Kiosztották a Nemzet Háziorvosa díjakat. A díjazottak között van Dr. Fekete Borbála is, aki azért, hogy segíthessen betegén közel kétszáz kilométert autózott, beszerezte az oxigénpalackot, és mindezt a saját költségén. 

Hálás betege családja nevezte be

Előhelyezett az orvoscsaládból származó Dr. Fekete Borbála aneszteziológus, emellett intenzív terápiás és sürgősségi betegellátó orvosi szakvizsgákkal is rendelkezik a háziorvosi szakvizsga mellett. A doktornő a Fejér megyei kisapostagea 2011-ben költözött 11 éves fiával

A doktornőt egy baracsi lakos nevezte be a versenyre, miután egy helyi, végső stádiumos rákos beteg elhasználta a rendelkezésre álló oxigénpalackját sorozatos rosszulléteivel. A háziorvost értesítették, aki kiment a helyszínre, és látta, hogy nagy a baj, a légzés megtámogatásához szükség van sürgősen egy új palackra.

Baracshoz legközelebbi oxigénpalack-elosztó hely a Baracstól 96 kilométerre fekvő Alsónémediben található. A doktornő beült a saját autójába, azonnal elhajtott Alsónémedibe, és – erős nyomást gyakorolva az ottani elosztóra – szerzett palackot a betegének, napi bérleti díj ellenében. Mindezt a saját költségén vállalta.

A mai világban sokkal többet hallani az országot elhagyó orvosokról., mint a végeken működő olykor emberfeletti tettekre kényszerülő doktorokról.

 Nemzet Háziorvosa díjat tíz magyarországi és tíz határon túli alapellátásban dolgozó szakember és munkatársaik kapták meg. A pályázat hiánypótló, hiszen az emberi helytállást díjazzák vele.

Forrás: Infostart

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét