Orbánnak kapóra jött…. – Ki lőtte ki a rakétát?

Mint fuldoklónak, na nem a szalmaszál, hanem a sebes sodrású folyón hírtelen felbukkanó jó erős fatörzs, olyan jó jött Orbán Viktornak a tegnap esti orosz(?)-lengyel incidens. De ki lőtte ki a rakétát?

Összehívta az egyik magyar Sóhivatalt

Miközben az országot soha nem látott belső feszültségek sújtják, amelyeknek most már egyre többen hangot is adnak – lásd elvándorlás, nyomor, pedagógusok, diákok, buszvezetők, stb. Orbánnak mint egy falat kenyér, olyan jól jön minden külföldi probléma, amivel gond nélkül foglalkozhat itthon, ezzel is bizonyítva, hogy kormánya, most például a Védelmi Tanács összehívásával is állandó mozgásban van és folyamatosan a “valóság ütőerén” tartja a kezét.

Nem árt azért tisztázni, hogy a bombatámadások ügyében speciális magyar válasz nem születhetett, hiszen arról a NÁTÓ hivatott dönteni.

A támadásról, vagy véletlen találatról -egyelőre ez sem biztos- elég volt egy kiadott, közlemény. A hazai légvédelem erősebb fokozatra kapcsolásához meg elég egy utasítás.

Nem volt miről beszélni

Azt, hogy a Védelmi Tanácsnak azon kívül, alighanem, hogy a tagok egymás “kedves családtagjai hogy léte után” érdeklődjenek, nem sok dolguk lehetett, mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóhonvédelmi miniszter a tanácskozás meghirdetett kezdésétől számított alig egy óra múlva, már az M1-en tájékoztatott.

(Kép, MTI)

Előzmény