Sorting by

×

Kitiltották az oroszokat a budapesti vizes vb-ről – Válaszul az oroszok egyetlen FINA-eseményen sem vesznek részt

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) szerdán úgy döntött, hogy kitiltja az orosz és fehérorosz sportolókat a budapesti vizes világbajnokságról. Az orosz szövetség pedig ezt követően azt is jelezte, hogy az idén egyetlen FINA-eseményen sem vesznek részt a sportolói.

A közleményből kiderül az is, hogy az orosz szervezet erre válaszul egyből jelezte, hogy egyetlen versenyzőjük sem indul el idén a FINA rendezvényein. Eldőlt az is, hogy új helyszínt kell keresni az idei rövidpályás úszóvébének, amely Kazanyban lett volna eredetileg.

A FINA korábban a megengedőbb szövetségek közé tartozott,

ugyanis engedélyezte az orosz és fehérorosz sportolóknak, hogy semleges színekben indulhassanak. Csakhogy először Svájc jelezte, hogy bojkottálják majd a világbajnokságot, ha orosz sportolók is indulhatnak, később több ország is csatlakozott hozzájuk.

A FINA emellett vizsgálatot indított a nyíltan háborúpárti kétszeres olimpiai bajnok Jevgenyij Rilov ellen, aki egyébként még a bejelentés előtt jelezte, nem áll rajthoz Budapesten.

A közlemény szerint a szövetség továbbra is a leghatározottabban elítéli az ukrajnai orosz inváziót és ismét hangsúlyozta elkötelezettségüket az Ukrán Úszó-, Búvár- és Művészi Úszószövetség támogatása mellett a közelgő versenyekre való felkészülés során.

Forrás

Kapcsolódó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.