Kocsis Máté nagy alakítása

Kocsis Máté tegnap Simon András vendége volt az Egyenes beszédben. El kell ismernem: óriásit alakított!

Ki ne hinné el, hogy nem szokott személyeskedni

Már a megjelenése is nagyszerű volt: szerényen, csendesen ült az asztalnál – az első pillanattól látszott, hogy az ellenzék által gyalázatos módon üldözött embert alakít. Ki ne hinné el neki, hogy mindenkinek előre köszön, mindent megtett és megtesz Józsefvárosért és az országért. Ki ne hinné el, hogy nem szokott személyeskedni: a legnagyobb tisztelettel említette mindig Pikó Andrást vagy Karácsony Gergelyt…

Minden szava hiteles volt, efelől senkinek kétsége sem lehet..!

Ezért aztán a hallgatóknak, nézőknek szemük-szájuk elállt, amikor Kocsis Máté a következőket mondta – nem szó szerint, de tartalmilag hitelesen:

Igazán meglepő és elfogadhatatlan, hogy Pikó András, aki októbertől már Józsefváros polgármestere, folyamatosan visszafelé mutogat, ahelyett, hogy polgármesterként kezdene végre dolgozni..!

És tényleg! Hát van annál fölháborítóbb, mint amikor október óta hivatalban lévő polgármester visszafelé mutogat..!

És tényleg!

Simon András is teljesen természetesen, magától értetődőn elfogadta Kocsis Máté eme véleményét. Nem kérdezett vissza, nem is mondott erről semmit. Talán azért, mert úgy gondolta: mindenki tudja, hogy Kocsis Máté olyan párt képviselője, frakcióvezetője, amely 10 év óta van hatalmon, és 10 éve soha, semmikor sem mutogatott visszafelé..! Soha senkinek egyetlen szava sem volt a Gyurcsány-Bajnai kormányokról, a 13. havi nyugdíjak elvételéről, közalkalmazottak elbocsátásáról stb. Soha, senki sem emlegette az SZDSZ-t sem: mindenki tudta és tudja, hogy csakis az éppen kormányon lévő erő tevékenyége érdekes, ezért aztán mindig tárgyszerűen, pontosan válaszoltak minden ellenzéki fölvetésre!

Vannak persze, nem sokan – nyilván Soros, Brüsszel és Gyurcsány emberei -, akik rosszindulatúan azt állítják, hogy a Fidesz 10 éve folyamatosan visszafelé mutogat, és minden ellenzéki fölvetésre tereléssel, mellébeszéléssel, szemérmetlen hazudozással és vádaskodással válaszol.

Ezeknek az embereknek mondom: ugyan már! Csak nem állítják, hogy Kocsis Máté olyan elképesztően pofátlan ember volna, aki panaszkodott az októbertől hatalomra került ellenzéki polgármesterek visszafelé mutogatása miatt, ha szemernyi igazság volna a sorosisták-brüsszeliták-gyurcsányisták, a nemzetidegenek és ateisták vádjaiban..?

koronavírus

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük